Iers

Ierse dans en haar geschiedenis
Reportage - 25 aug 2020

Het ontstaan van de Ierse dans, de hedendaagse versie en andere aspecten.

So You Think You Can Dance 2015 jury SYTYCD
Nieuws - 25 mrt 2015

Voor de Bootcamp van SYTYCD 2015 reizen de dansers af naar Ierland, waar ze de traditionele Ierse dans onder de knie moeten krijgen. Wie heeft het in zich om door te gaan? Kijk vanavond om 20.30 op RTL 5 naar So You Think You Can Dance!

Review - 17 mrt 2014

Toen David King in 1996 met de oprichting van Spirit of The Dance zijn droom om een Ierse dansshow met invloeden uit verschillende dansculturen op de plank te brengen waarmaakte, hadden waarschijnlijk weinig mensen verwacht dat het project uit zou groeien tot een prijswinnend gezelschap met maar liefst 350 dansers.

Review - 23 mei 2013

Op 27 april sloot de Keltische folkband Rapalje de theatershow Hearts of Steel af met een vlammende voorstelling in het Figi Hotel Theater te Zeist. Naast de traditionele instrumenten als de tin whistle, de bodhrán en de doedelzak kon het publiek genieten van een flink staaltje danswerk van vier Ierse danseressen. Een show met pit en een ritme waar je zelf van wil gaan dansen.

Interview - 25 mrt 2013

Koosje Schouten is danseres bij Rapalje, een Keltische folkband uit Nederland met veel Schotse en Ierse invloeden. De band toert al jaren met diverse theatervoorstellingen door alle hoeken van ons land en ook de Ierse dans speelt daarin een grote rol. Omdat Dans Magazine zich in alle dansvormen interesseert, kon een interview met Koosje niet lang achterwege blijven.

Abonneren op Iers