Danshuis Haarlem

Klein Heiligland 84 - 2011 EJ Haarlem

Danshuis Haarlem is een centrum voor de danskunst en is toonaangevend in Haarlem en omstreken op het gebied van dans en ballet. Het Danshuis treedt naar buiten met haar danskunst en gaat de samenwerking aan met andere kunstenaars en kunstorganisaties.

Naast dansles of balletles is hier alles op het gebied van dans en ballet te vinden en te beleven. Kwaliteit en plezier, ontwikkeling en vernieuwing zijn uitgangspunten voor alle activiteiten.

Er wordt les gegeven in de stijlen klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, show musical en de urban stijlen streetdance, breakdance, met variaties als hiphop, robotic, popping en B-Boying. Daarnaast biedt het danshuis lessen yoga, pilates, stretching en techniek, maar ook kinderdans, kleuterdans en peuterdans.

Naast een dansschool is er een danswerkplaats waar dansplannen worden gesmeed en choreografieën worden gemaakt. Talentontwikkeling biedt jonge dansers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op een dans vakopleiding aan een MBO of dansacademie. Danshuis Haarlem is meer dan een balletschool en heeft zich ontwikkeld tot het centrum voor de danskunsten in de regio Kennemerland.

Danshuis Haarlem onderscheidt zich ook van andere balletscholen en dansscholen door een volledig opleidingstraject aan te bieden. Leerlingen vanaf 8 jaar, die van Dans hun beroep willen maken of hun dansmogelijkheden verder willen ontwikkelen, kunnen auditie doen voor het programma Talentontwikkeling.

Danshuis Haarlem is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 15,- voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder

Reportage - 20 apr 2018

Danshuis Haarlem heeft heel wat te vieren dit jaar. Alle leerlingen geven samen een eindvoorstelling in de Schouwburg.

Nieuws - 9 jun 2014

Met ingang van het nieuwe seizoen beschikt Danshuis Haarlem over een extra studio ruimte in de Egelantier, Gasthuisvest 47, in Haarlem. 'Het huis voor de danskunst' kan door deze uitbreiding haar lesaanbod vergroten en bijzondere workshops organiseren.

Nieuws - 8 mei 2014

Op zondag 18 mei 2014 organiseert Danshuis Haarlem een Open Dag voor haar programma Danshuis Talent Ontwikkeling. Dit programma, dat dit seizoen 8 jaar bestaat, is bedoeld voor jonge amateurdansers vanaf 8 jaar uit Haarlem en regio Kennemerland die veel plezier hebben in dans en graag hun talent verder willen ontwikkelen.

Nieuws - 19 apr 2012

Danshuis Haarlem bestaat 20 jaar en de school is gegroeid van balletschool naar het centrum voor amateurkunst in Haarlem.

Reportage - 14 jan 2012

Danshuis Haarlem jubileert. Al 20 jaar biedt het lessen en activiteiten aan voor amateurdansers en professionals.

Abonneren op Danshuis Haarlem