Nieuwe studio Danshuis Haarlem

Nieuwe studio Danshuis HaarlemMet ingang van het nieuwe seizoen beschikt Danshuis Haarlem over een extra studio ruimte in de Egelantier, Gasthuisvest 47, in Haarlem. 'Het huis voor de danskunst' kan door deze uitbreiding haar lesaanbod vergroten en bijzondere workshops organiseren.

Zo zal in het nieuwe cursusjaar naast de bestaande lessen diverse nieuwe dansstijlen worden aangeboden, zoals street-Jazz, urban contemporary dance, werelddans, flamenco, pilates speciaal voor dansers, conditie dansles voor 35+/50+ en dansles voor jongeren van 16 t/m 25 jaar met een lichamelijke en/of fysieke beperking worden gegeven.

Voor de KICK OFF van de nieuwe studio zal een aantal activiteiten worden georganiseerd:

  • Op zondag 22 juni van 15:00 t/m 17:00 uur wordt het nieuwe lesaanbod gepresenteerd. Geïnteresseerde kinderen, jongeren en volwassenen kunnen die middag gratis proeflessen volgen.
  • In de week van 11 tot 15 augustus worden drie bootcamps georganiseerd voor dansers van 8 tot 18 jaar.
  • Voor volwassenen worden zomerdanslessen aangeboden tussen 11 augustus en 4 september.

Haya Maëla, artistiek leider van Danshuis Haarlem, is blij met deze schaalvergroting omdat de kwaliteit van het aanbod van het Danshuis beter tot zijn recht komt. Zo wordt de langgekoesterde wens realiteit van een danshuis met diverse kamers waarin lessen in verschillende dansstijlen worden gegeven voor allerlei leeftijden, van getalenteerde jonge dansers die naar een dansacademie willen tot ouderen die het heerlijk vinden om te dansen.

Het semi professionele dansgezelschap ‘Dansgroep Haarlem’ en de Vooropleidingen voor jonge dansers (van 8-10 jaar, 10-12 jaar, 12-18 jaar) die hun talent verder willen ontwikkelen, zullen ook profiteren van de extra repetitie mogelijkheid in de nieuwe grote zaal.

Voor meer informatie, kijk op de website van Danshuis Haarlem.