Utrechtse Dansacademie

 Utrechtse Dansacademie"Ik had nooit verwacht dat het fantastisch is om dansdocent te zijn"

De Utrechtse Dansacademie (UDA) leidt studenten op tot uitvoerend danser, allround dansdocent en ondernemend dansorganisator. Deze mbo-opleiding is gespecialiseerd in klassiek ballet, jazz- en moderne dans. De academie is een van de weinige mbo-dansopleidingen die studenten echt danstechnisch opleidt.

Wat kun je na de Utrechtse Dansacademie?

Afgestudeerde studenten vinden zich een weg in het werkveld bij professionele dansgezelschappen zoals Conny Janssen danst, Dance Date, Holland Show Ballet, jeugddansgezelschap De Stilte, het dansgezelschap van Isabelle Beernaert, buitenlandse commercials, dansstudio’s of studenten richten een eigen dansschool op.

Daarnaast is er een hoog percentage studenten dat doorstroomt naar een hbo-dansopleiding van bijvoorbeeld Codarts Rotterdam, Fontys Tilburg of ArtEZ Arnhem.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de Utrechtse Dansacademie.

De dansopleiding Utrechtse Dansacademie
Reportage - 19 okt 2017

Bij de Utrechtse Dansacademie krijg je alle ruimte om je dansdroom uit te laten komen. Hier wordt je danser, dansdocent of ondernemer in de dans.

Foto: Utrechtse Dansacademie
Reportage - 7 nov 2016

De Utrechtse Dansacademie (UDA) is gespecialiseerd in klassiek ballet, jazz- en moderne dans. De academie is een van de weinige mbo-dansopleidingen die studenten echt danstechnisch opleidt.

Foto: Wiep van Apeldoorn - Utrechtse Dansacademie
Reportage - 14 okt 2015

Wil je van dansen je beroep maken? Dan is de Utrechtse Dansacademie van MBO Utrecht (UDA) echt iets voor jou. Je wordt door onze vakdocenten breed opgeleid, zodat je als danser, dansdocent of ondernemer in de dans aan de slag kunt.

Abonneren op Utrechtse Dansacademie