Home » Reportage
Foto: Wiep van Apeldoorn - Utrechtse Dansacademie

Utrechtse Dansacademie van MBO Utrecht 2015-2016

Wil je van dansen je beroep maken? Dan is de Utrechtse Dansacademie van MBO Utrecht (UDA) echt iets voor jou. Je wordt door onze vakdocenten breed opgeleid, zodat je als danser, dansdocent of ondernemer in de dans aan de slag kunt. De docenten zijn streng, maar tips komen bij ons altijd vanuit een warm hart. Zo leer je omgaan met opbouwende kritiek en ben je na je opleiding goed voorbereid op het pittige karakter van de danswereld.

Met een diploma van de Utrechtse Dansacademie kun je gaan lesgeven aan verschillende doelgroepen, weet hoe je een eigen dansschool of dansgroep opzet of kun je verder studeren aan een hbo-dansopleiding naar keuze.

Wat is jullie specialisme?

Je vakkenpakket is afgestemd op de gevraagde competenties uit het werkveld. Naast de hoofdvakken klassiek, jazz, modern en urban bieden we beroep specifieke praktijkvakken aan zoals drama, improvisatie, mentaal & fysiek en compositie. Ook vormt het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden een belangrijk onderdeel van je opleiding. Verder hebben wij hebben rijk netwerk van dansscholen en choreografen waar je een stage kunt lopen.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Het familiegevoel! De Utrechtse Dansacademie is bijzonder door de grote betrokkenheid van de docenten bij de studenten en andersom. Je merkt dat iedereen met elkaar meeleeft. Dit familiegevoel zie je terug onder andere terug bij onze tweejaarlijkse voorstellingen.

Op welke quote over de opleiding ben je trots ?

“Ik had nooit verwacht dat het fantastisch is om dansdocent te zijn. Je kunt uit het werken met kinderen zoveel voldoening halen!,” aldus Rosa Lens die in juli 2014 haar diploma behaalde en nu de hbo-opleiding Docent Dans bij Codarts in Rotterdam volgt.

Wat leren leerlingen op de opleiding?

Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling centraal. De danswereld vereist een hoge inzet en zelfdiscipline, daarom leer jij bij ons om het maximale uit jezelf te halen. Wij bekijken welke kwaliteiten jij in huis hebt en wat nodig is om deze te verbeteren.

Contactinformatie:
Utrechtse Dansacademie
Grebbeberglaan 11 3527 VX Utrecht
www.utrechtsedansacademie.nl
Facebook: facebook.com/utrechtsedansacademie
YouTube: youtube.com/dansacademie