Home » Reportage
De dansopleiding Utrechtse Dansacademie

Dansopleiding van Utrechtse Dansacademie 2017-2018

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Bij de Utrechtse Dansacademie krijg je alle ruimte om je dansdroom uit te laten komen. Na onze brede beroepsopleiding Dansdocent & Uitvoerend danser kun je aan de slag als danser, dansdocent of ondernemer in de dans. De opleiding duurt drie jaar. Er zijn vier hoofdvakken: Klassiek, Modern, Urban en Jazz. Onder deze vakken vallen verschillende stijlen. Bij Moderne dans zijn dat bijvoorbeeld Cunningham en Graham en bij Urban, House en Commercieel. Je studeert in al deze vier hoofdvakken af.

Wat is jullie specialisme?

“Ik vind het mooi dat de richtingen Docent dans en Uitvoerend danser in één opleiding zitten. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Je krijgt alle vrijheid om jezelf als persoon en als danser te ontwikkelen. Ook kies je zelf je stages,” vertelt derdejaars Maxime Megan Hazelzet (19 jaar, Oosterhout). Zij studeert dit jaar af. “Ik liep in 2016 stage bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik was danser in een video project. Dit schooljaar ga ik vloggen voor onze dansopleiding o.a. bij de grote evenementen, audities, excursies en op normale schooldagen. Dan zie je pas ècht wat ons bezig houdt.”

Wat moet je hebben om een goede danser/choreograaf/ docent te worden?

“Doorzettingsvermogen. Je moet tegen kritiek kunnen, heel hard willen werken en je eigen doelen kunnen stellen. Het is mijn doel om in 2018 aan tafel te zitten bij Humberto Tan. Ik wil in de uitzending van RTL Late Night vertellen over onze opleiding. Wij krijgen op de Utrechtse Dansacademie gewoon goed onderwijs en dat mag heel Nederland weten.”

Welke bekende danser/dansdocenten zijn aan jullie opleiding verbonden?

Redouan Hergelink (SYTYCD), Bart Sluis (docent/ choreograaf), Bastiaan Stoop (danser Nationaal Ballet) en Evelyn Bakker (danser/docent), Vivian Gomez (SYTYCD), Sophia Mason (danser Isabelle Beernaert)

Welk advies geef je aankomende studenten?

“Ga zo vroeg mogelijk in het jaar auditie doen zodra je weet dat je aan deze academie wilt studeren. Zorg dat je goed voorbereid bent. Deze kans krijg je maar 1 keer dus doe er alles aan om je beste ik te laten zien, als persoon en als danser.”

Wat is je mooiste ervaring bij de Utrechtse Dansacademie?

“Dat ik in mijn eerste schooljaar met een aantal mede studenten heb mogen dansen bij de Nationale Herdenking van de MH17. Dit was zó indrukwekkend. Wij konden toen met deze dans een stukje troost bieden aan de nabestaanden. Dat is de kracht van dans!” zegt Maxime.”

OPEN DAGEN

  • Zaterdag 9 december 2017 van 10.00 tot 14.00 uur
  • Woensdag 17 januari 2018 van 18.00 tot 21.00 uur
  • Donderdag 15 februari 2018 van 18.00 tot 21.00 uur
  • Dinsdag 20 maart 2018 van 18.00 tot 21.00 uur

Contactinformatie

Dansdocent en Uitvoerend Danser
Niveau: MBO niveau 4
Duur: 3 jaar
School: MBO Utrecht
Adres: Grebbenberglaan 11, Utrecht
Telefoonnummer: 030 28 15 100
Emailadres: info@mboutrecht.nl
facebook.com/utrechtsedansacademie/
youtube.com/dansacademie
instagram.com/utrechtsedansacademie

Meer inspiratie