Home » Reportage
Foto: Utrechtse Dansacademie

Dansopleiding van Utrechtse Dansacademie 2016-2017

Wat is de essentie van jullie aanpak

Je komt naar de Utrechtse Dansacademie (UDA) om van je passie, dansen, jouw beroep te maken. Wij leiden jou op tot ondernemer in de dans. Als basis verwachten we danstechniek, dansplezier en doorzettingsvermogen. Bij ons sta jij centraal. Wij doen er alles aan om jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Hier mag je jezelf zijn en maken we veel lol met elkaar.

Wat is jullie specialisme?

Bij onze opleiding Dansdocent & Danser is er veel aandacht voor dansvaardigheden. Naast algemene vakken als rekenen, Engels, Nederlands, burgerschap volg je specifieke theorievakken. Naast de praktijkvakken Jazz, Modern, Klassiek en Urban, is er verbreding mogelijk in de vorm van workshops. Dit is een beroepsopleiding met ongeveer 70% dans en 30% theorie. Bij ons loop je stage als danser bij uitdagende projecten en als dansdocent bij erkende dansscholen. Er is ook ruimte voor eigen inbreng en dit moedigen we ook aan!

Wat is het belang van een dansopleiding?

Dit is een brede opleiding die je goed voorbereid op de toch harde danswereld. Wij kijken naar de kwaliteiten van de studenten en hoe we die kunnen verbeteren. De persoonlijke ontwikkeling van de student staat centraal. Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider.

Op welke quote over de opleiding ben je trots?

“De Utrechtse Dansacademie heeft me zoveel gebracht op het gebied van dans. Als persoon heb ik me enorm ontwikkeld. Ik ben op school uit mijn schulp getrokken en socialer geworden. Je wordt in die drie jaar met praktische tips en goede begeleiding ink voorbereid op de praktijk als freelancer. De opleiding is ook bijzonder door de grote betrokkenheid bij elkaar.”
Aoife Murphy haalde in 2016 haar mbo- diploma en volgt nu de hbo-opleiding Docent Dans bij Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Welke succesvolle dansers hebben jullie opleiding gevolgd?

Dat zijn onder andere Lorenzo Koppenaal, Gihan Koster, Woei Sang, Kevin Gumbs, Stacey Huijbers en Yanira Pater.

Contactinformatie:

Utrechtse Dansacademie
Grebbeberglaan 11
3527 VX Utrecht
w: Utrechtsedansacademie.nl
Facebook: /utrechtsedansacademie
YouTube: /dansacademie
Instagram: /utrechtsedansacademie