Dingjan Peuterdansonderwijs

PeuterdansHoe kan je gestructureerd dansles geven aan peuters, de 2 en 3 jarigen, zonder dat het een chaos wordt? Dit is mogelijk met de zeer praktische opleiding aan het Dingjan peuterdansonderwijs. Tijdens deze opleiding leer je volgens de Dingjan lesmethode hoe je op fantasievolle wijze, een reeks danslessen in de vorm van een werkplan kan maken voor de doelgroep 2 tot 4 jarigen, de zogenaamde peuters. De docent krijgt kennis van alle onderdelen van een dansles en kan op gestructureerde wijze de dansles op peuterniveau  met veel plezier en fantasie geven.

De fantasie uit zich door het verhaal, de bewegingen, stem en ruimtegebruik, de eventuele attributen, en vooral door de inzet en vrijheid van de docent zelf. Deze kan en durft zonder schaamte de peuters mee te nemen in een tot verbeelding sprekende sfeer. Ook weet hij/zij gebruik te maken van een grote variatie aan muziek ter aanvulling van het dansverhaal.

Lesmethode

Voor peuters, de twee- en driejarigen, is het leven een groot magisch speelpaleis. Zij kunnen heel fantasievol in hun spel opgaan, zowel in woord als beweging. Hoe kun jij als dansdocent deze (bewegings-)taal eigen maken en een dansles creëren die goed aansluit op de belevingswereld van de peuter? En… hoe kan jij je eigen fantasie aanspreken?
Dingjan Peuterdansonderwijs heeft een danslesmethode ontwikkeld die aansluit op de fantasiewereld van de peuters. Er worden workshops en een opleiding in peuterdans aangeboden (zie dansagenda).
Dingjan Peuterdans

Doelgroep

Dans en yogadocenten, leerkrachten, Pedagogische medewerkers in de kinderopvang en andere geïnteresseerden die aan de gevraagde voorkennis voldoen.

Locatie

De opleiding gaat in samenwerking met diverse kinderdagverblijven in Rotterdam.

Tijdsbestek

De opleiding duurt ongeveer 8 maanden, (inclusief vakanties) bestaande uit 11 opleidingsdagen en een stageperiode van negen weken, afgesloten met een examen en een diploma. Gedurende de eerste 3 maanden wordt één dag per week besteed aan praktijk en theorie.

Kijk voor meer informatie op de website van Dingjan Peuterdansonderwijs.

Dingjan peuter dans onderwijs
Reportage - 19 nov 2018

Dingjan peuter dansonderwijs is gespecialiseerd in praktijkopleidingen peuterdans en peuter yoga. Alles draait om de praktijkervaring.

Peuterdans
Interview - 19 jan 2018

Phoebe Brack miste iets als reguliere dansdocent. Ze besloot zich daarom bij Dingjan te verdiepen in de wondere en fantasierijke wereld van peuterdans.

Dingjan Peuteronderwijs
Reportage - 19 okt 2017

Het is een zeer persoonlijke opleiding. Er kunnen maximaal 6 studenten deelnemen. Dit heeft als voordeel dat je veel individuele begeleiding krijgt.

Doenya's danswereld
Interview - 7 mrt 2017

Patricia Djukić verenigt in Doenya’s Danswereld haar twee grootste passies: dansen en werken met kinderen.

Reportage - 19 dec 2016

Voor twee- en driejarigen is het leven een groot magisch speelpaleis. Zij gaan heel fantasievol op in hun spel. Dingjan Peuterdansonderwijs heeft een danslesmethode ontwikkeld die aansluit op de fantasiewereld van de peuters.

Abonneren op Dingjan Peuterdansonderwijs