Home » Reportage
Dingjan peuter dans onderwijs

Praktijkopleidingen Dingjan Peuterdansonderwijs 2018-2019

Wat is de essentie van jullie aanpak en tevens specialisme?

Dingjan Peuterdansonderwijs is gespecialiseerd in praktijkopleidingen peuterdans en peuteryoga. Alles draait om de praktijkervaring. Door deze praktijkaanpak leren de studenten het meest, omdat zij direct met de peuters op de dansvloer en de yogamat aan de slag gaan. Theorie maakt ook onderdeel uit van de opleiding. De lesmethode van Dingjan besteedt veel aandacht aan taal, fantasie, cognitieve vaardigheden, muziek en natuurlijk de motorische ontwikkeling van het kind. Wij werken in deze aanpak altijd vanuit de belevingswereld van de peuter. Het is een parttime opleiding en dankzij de kleinschalig heid altijd op maat. Bij aanvang van de opleiding draai je lessen mee met de trainer en vervolgens ga je zelf lesgeven onder toezicht van deze trainer. Uniek aan deze praktijkopleiding is, dat deze plaats vindt in een Kindercentrum; er zijn vier groepen peuters waaraan je les geeft. Elke groep heeft zijn eigen dynamiek. Dit is erg leerzaam en vormt je als docent. Aanvullend zijn de modules docentschap en zakelijk onder nemen te volgen.

Wat is het belang van een specifieke opleiding in peuterdans?

Dingjan Peuterdansonderwijs wil ontzettend graag alle peuters in aanraking laten komen met dans en yoga. Hoe jonger hoe beter! Hiervoor zijn goed onderlegde docenten nodig, die geleerd hebben hoe je deze doelgroep benadert. In onze praktijkopleiding met voortdurende feedback van de trainer kunnen zij hierin volop ervaring opdoen.

Op welke Quote over de opleiding ben je trots?

Een uitspraak van een afgestudeerde studente: ‘Ik was verrast door de enorme creativiteit en fantasie in mijzelf, die ik zonder deze opleiding niet meer had teruggevonden! Dit kan ik nu helemaal inzetten om de leefwereld van de peuters te bereiken en ze vol verbeelding te laten dansen’.

Wie is Dingjan?

Yvonne Dingjan is de opricht ster en de trainer van Dingjan Peuterdansonderwijs. De lesmethodiek van de opleiding is door haar ontwikkeld en in lesboeken beschreven. Zij geeft ruim 20 jaar peuteren kleuterdans en -yoga, gecombineerd met de begeleiding en bijscholing van studenten in de opleidingen peuterdans en peuteryoga. Door deze rijke ervaring beschikt ze over veel kennis en kunde op gebied van deze specifieke doelgroep.

  • Praktijkopleiding peuterdans: 24 januari – 27 juni 2019
  • Praktijkopleiding peuteryoga: 22 januari – 19 maart, 2 april – 4 juni 2019
  • Introductie­workshops peuterdans: 4 nov 2018, 3 mrt, 16 jun en 3 nov 2019 Introductieworkshop peuteryoga & peuterdans zijn op maat aan te vragen.

Contactinformatie