Home » Reportage

Opleiding Dingjan Peuterdansonderwijs bestaat 10 jaar!

Dans is de meest primaire en oudste expressievorm. Iedereen heeft het instrument om te dansen; het lichaam. Dans is daarom voor iedereen toegankelijk èn zou daarom ook zeer jong moeten worden aangeboden, startende bij de peuters.
Voor deze twee- en driejarigen, is het leven een groot magisch speelpaleis. Zij kunnen heel fantasievol in hun spel opgaan, zowel in woord als beweging. Hoe kun jij als dansdocent deze (bewegings-)taal eigen maken en een dansles creëren die goed aansluit op de belevingswereld van de peuter? En… hoe kan jij je eigen fantasie aanspreken?
Dingjan Peuterdansonderwijs heeft een danslesmethode ontwikkeld die aansluit op de fantasiewereld van de peuters. Er worden workshops en een opleiding in peuterdans aangeboden.

Wat is de essentie van de lesmethode?

De hoofdgedachte is Fantasie in beweging. Zowel de geest als het lichaam worden in beweging gezet. Alles wat zich voordoet in de dansles benader je met een improviserende en fantasievolle houding in beeldende taal en rolwisseling. De dansverhalen worden door een voorafgaand proces gecreëerd door middel van fantasiemethoden. De muziek- en attribuutkeuze speelt een grote rol. Een vaste op- en afbouw van de les biedt structuur en veiligheid voor de peuter. Beweging en dansverhaal gaan tegelijkertijd, er is geen uitleg vooraf.

Wat maakt de opleiding bijzonder?

Het unieke van deze opleiding is dat deze plaatsvindt in samenwerking met een Kindercentrum. Het lesaanbod bestaat dan ook voor meer dan helft uit praktijklessen aan de peuters van dit centrum. Zo kun je veel oefenen in de praktijk wat enorm verrijkend is voor je docentschap.

Wie is Yvonne Dingjan?

Yvonne Dingjan is de oprichtster van Dingjan Peuterdansonderwijs. Zij geeft al bijna 20 jaar peuter- en kleuterdans. Door deze rijke ervaring beschikt ze over veel kennis en kunde op gebied van deze specifieke doelgroep. Ze heeft een aantal boeken hierover geschreven. 

Nieuw

Naast de reguliere opleiding start er januari 2017 een praktijkvariant. Deze zal op de vrijdag plaatsvinden en aangevuld worden met theorieweekenden.

Contactinformatie:

Dingjan Peuterdansonderwijs
Opleider Yvonne Dingjan
Kindercentrum Prinses Amalia
Spaanseweg 20, 3028 HW Rotterdam
w: www.peuterdans.nl
e: info@peuterdans.nl
t: 06-29037701