Creatieve Therapie (Zuyd Hogeschool)

 Amat Bolsius - Creatieve Therapie
"Ik heb moeten leren improviseren. Vroeger danste ik vanuit regels en technieken"

Als in moeilijke situaties of bij pijnlijke ervaringen woorden tekort schieten, kun je je uitdrukken met dans en beweging. Dit leer je op de vierjarige Hbo-opleiding Creatieve Therapie van Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Een creatieve dans- en bewegingstherapeut is geen danser of bewegingskunstenaar die een professionele performance kan geven. Je bent vooral een therapeut die ervan houdt om met mensen te werken en hen in hun bewegingsexpressie verder te helpen in hun leven.

Wat kun je met deze opleiding?

Zeventig procent van de creatief therapeuten werkt in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Waar je terechtkomt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur voor een doelgroep en van je specialisatie. Daarnaast wordt kunstzinnige begeleiding ook steeds vaker ingezet buiten de zorg, bijvoorbeeld bij loopbaanbegeleidingtrajecten of bij veranderingsprocessen in organisaties. Je kunt ook een eigen praktijk beginnen, maar dan heb je wel een flinke dosis werkervaring nodig.

Preselecties 

Om de opleiding Creatieve Therapie te kunnen volgen moet je eerst de preselectie doorlopen. Hiervoor vraagt de opleiding om een motivatiebrief. Tijdens de preselectie zal je een choreografie van twee à drie minuten presenteren en krijg je een aantal improvisatieopdrachten. De data waarop de preselecties plaatsvinden zijn

Logo Zuyd Hogeschool

 

Kijk voor meer informatie op de website van de opleiding Creatieve Therapie van Zuyd Hogeschool.

Zuyd Hogeschool
Reportage - 19 okt 2017

Dansen hoeft niet enkel mooi en plezierig te zijn. Als je graag danst, weet je vast wel: dansen doet veel meer!

Fanny Bekx
Interview - 4 feb 2017

Fanny Bekx heeft samen met haar scriptiepartner Naomi Mostert van de studie Dans- en Bewegingstherapie een cursus ontwikkeld, gericht op het leren omgaan met stress en spanning. Deze cursus zal nu worden aangeboden binnen het lopende cursusaanbod van Zuyd Hogeschool.

Dansopleiding van Creatieve Therapie Zuyd Hogeschool 2016-2017
Reportage - 7 nov 2016

Wat doet een dans- en bewegingstherapeut? Met jezelf als basis leer je de beweging en het lichaam van je client waarnemen en dit te koppelen aan hun hulpvraag.

Foto: Amat Bolsius - Creatieve Therapie Zuyd Hogeschool
Reportage - 14 okt 2015

Dansen is niet alleen mooi en plezierig. Dansen doet veel meer. Als woorden tekort schieten, kun je je uitdrukken met dans en beweging. Door te bewegen, kom je in contact met je lijf en communiceer je met de omgeving.

Abonneren op Creatieve Therapie (Zuyd Hogeschool)