Emio Greco | PC (nu ICK)

Emio Greco | PC is het dansgezelschap dat choreograaf/danser Emio Greco en choreograaf/regisseur Pieter C. Scholten samen oprichtten. Sinds 1995 werken zij samen in hun gemeenschappelijke zoektocht naar nieuwe dansvormen. Voor beide kunstenaars is de zoektocht naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam een belangrijke drijfveer.

Emio Greco | PC heeft talrijke nationale en internationale prijzen mogen ontvangen, waaronder de Philip Morris Arts Prize (1999), Herald Angel Award (2001), de Dioraphte Dansprijs voor sterke internationale potentie (2011) en diverse VSCD Dansprijzen (2007, 2010, 2011, 2012). Het dansgezelschap kent een brede internationale erkenning en toert intensief in het buitenland. Het werk wordt regelmatig door grote festivals en theaters gecoproduceerd.

Meer dan dans: ICK

In 2009 besloten Greco en Schoten al hun activiteiten op te laten gaan in het door hun geïnitieerde International Choreographic Arts Centre (ICK, voorheen ICKamsterdam). ICK is een kunstencentrum voor de dans gebouwd op drie pijlers: Company (het produceren van dansvoorstellingen), Artist Space (het artistiek en zakelijk ter zijde staan van jong talent) en Academy (de overdracht van kennis op het gebied van de danspraktijk in research- en educatieve projecten). Het werk van ICK maakt deel uit van een inspirerende locale, nationale en internationale context.  ICK is een plek waar collega-choreografen, onderzoekers, dansers, publiek en de vele partners samen werken, ademen en bewegen.

In 2013 is ICK tot Stadsgezelschap Dans van Amsterdam benoemd en is daarmee een belangrijke speler in de internationale dansontwikkeling van de stad geworden.

Nieuws - 21 mrt 2013

De voorstelling Passione in Due van Emio Greco - ICKamsterdam, die in 2012 in Amsterdam in première ging, is in april weer in een aantal Nederlandse theaters te zien.

Nieuws - 24 nov 2012

Na een eerste succesvolle editie van het Art & Inspiration Diner organiseert dansgezelschap Emio Greco |

Nieuws - 7 okt 2012

De Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansproductie' is gisteravond uitgereikt aan Emio Greco | PC voor de voorstelling Rocco.  De jury  was zeer te spreken over dansvoorstellin

Interview - 3 okt 2012

Ieder jaar in oktober worden de Zwanen uitgereikt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. De Zwanen zijn de VSCD Dansprijzen en worden uitgereikt in de categorie 'meest indrukwekkende dansprestatie' (voor een danser of danseres) en 'meest indrukwekkende dansproductie' (voor een dansvoorstelling). Christian Guerematchi is één van de genomineerden voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2012’,

Nieuws - 1 jul 2012

Elk jaar worden de Gouden Zwanen uitgereikt aan de ‘meest indrukwekkende dansproductie’ en aan de ‘de meest indrukwekkende dansprestatie’ van het jaar.

Nieuws - 25 jun 2012

Dit jaar vindt de 15e editie van de Nederlandse Dansdagen plaats.

Abonneren op Emio Greco | PC (nu ICK)