Drie dagen vol dans tijdens Nederlandse Dansdagen

Nederlandse DansdagenDit jaar vindt de 15e editie van de Nederlandse Dansdagen plaats. Tijdens dit festival zal door de stad Maastricht dans van Nederlandse bodem in theaters, op podia en in openbare ruimte te zien zijn. Er komen allerlei verschillende stijlen voorbij, van urban tot klassiek ballet en zowel  bekende als jonge, aanstormende choreografen zullen deze dagen hun werk tonen.

Het festival start op 5 oktober met de voorstelling Rocco van Emio Grecio | PC in AINSI, waarna in Theater aan het Vrijthof naast Mono van Itamar Serussi/Danshuis Station Zuid ook Dansgroep Amsterdam met Exclamations van William Collins en een fragment van Next 1 van LeineRoebana te zien zullen zijn. Op 6 oktober zullen de vier dansgezelschappen Het Nationale Ballet, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam en het Nederlands Dans Theater samen in Theater aan het Vrijthof staan. Op zondag 7 oktober wordt het festival afgesloten met de hiphop breakdance opera MonteverdISH van ISH en tevens zorgt mediapartner NTR voor een live televisie-uitzending. De nieuwe generatie choreografen die deze dagen voorbij zullen komen zijn onder andere Jan Martens, Itamar Serussi en Jefta van Dinther.

Naast voorstellingen zijn er ook workshops, tentoonstellingen, masterclasses en films te bezoeken. En, zoals ieder jaar, worden ook dit jaar weer de VSCD-dansprijzen, de Zwanen voor meest indrukwekkende dansproductie en meest indrukwekkende dansprestatie uitgereikt. Zet 5, 6 en 7 oktober alvast in je agenda en bekijk vanaf juli voor het complete programma en de kaartverkoop de website  www.nederlandsedansdagen.nl