Dansersfonds '79

Dansersfonds’79 kent inmiddels een lange geschiedenis, een verleden dat verbonden is met het legendarische danspaar Han Ebbelaar en Alexandra Radius. Nog steeds leveren zij actief een structurele bijdrage aan de Nederlandse dans.  Door de jaren heen hebben zij zich steeds gesteund gezien door een reeks van vrijwilligers die in het bestuur en in de jury’s belangrijke bijdragen aan het werk van het fonds hebben geleverd.

Ook de steun die het fonds al die tijd heeft gekregen van de actieve danswereld, de gezelschappen, de dansers, de choreografen, de producenten is essentieel. Eigenlijk is het ‘Fonds van Han en Lex’ in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het ‘Fonds van de Nederlandse dansers’ en het fonds zegt dat graag zo te willen houden. Het wil jong en bewezen talent blijven ondersteunen en eren, zo mogelijk nog vele jaren.

Dansersfonds kent beurzen toe aan maar liefst 11 jonge Nederlandse dansers
Nieuws - 26 apr 2021

Deze maand heeft Stichting Dansersfonds ’79 de winnaars bekendgemaakt van de jaarlijkse beurzen van het fonds. Elf Nederlandse talenten kregen een beurs.

Review - 27 jan 2014

Alweer 35 jaar zet het Dansersfonds ‘79 zich in voor de bevordering van de Nederlandse danskunst. De 17e editie van het tweejaarlijkse benefietgala van de stichting was ditmaal geheel gericht op het Nationale dans- en choreografietalent.

Nieuws - 24 dec 2013

Nathan Brhane, lid van de Junior Company van Het Nationale Ballet, heeft op dinsdag 17 december 2013 de Aanmoedigingsprijs ontvangen van Stichting Dansersfonds ’79. Brhane ontving de prijs van € 1.500,- tijdens de ceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Nieuws - 7 dec 2013

Dit jaar bekleedt Ed Wubbe al twintig jaar lang de functie van artistiek directeur van het Scapino Ballet in Rotterdam. Onder zijn leiding groeide het ballet uit tot een toonaangevend dansgezelschap. In december reikt het Dansersfonds ’79 hem hiervoor de Prijs van Verdienste 2013 uit.

Abonneren op Dansersfonds '79