Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard is een zomerfestival in- en om de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch. Voor jong en oud. Elf dagen in augustus staat de stad vol met theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst.

Theaterfestival Boulevards biedt een hedendaags en gevarieerde programma: een aanbod van eigenzinnige podiumkunstenaars uit Nederland en Vlaanderen en internationale regisseurs en choreografen. In 2015 biedt Theaterfestival Boulevard op festivalplein Tramkade een nieuw verdiepingsprogramma waarin publiek en kunstenaars elkaar aan lange tafels treffen.

Het programma verspreidt zich door de hele stad; er staan voorstellingen in de theaters, concertzalen en in musea, én op locatie in oude fabrieken, stadsparken, achtertuinen, nieuwbouwwijken, cafés en op straat. Op het befaamde festivalplein naast de Sint-Janskathedraal is er volop theater in tentjes, voorstellingen voor de allerkleinsten, internationaal straattheater en livemuziek. Theaterfestival Boulevard is overal.

Van 6 t/m 16 augustus 2015 beleeft het festival zijn 31ste editie.

Afstuderen tijdens corona als danser
Blog - 18 jun 2020

Van spannende toekomstplannen naar onzekere toekomst. Hoe ziet het leven van een afstuderende danser uit?

Subsidie aanvragen toe- en afgewezen. Scapino Ballet de komende periode niet.
Nieuws - 9 jun 2020

De Raad voor Cultuur heeft bekend gemaakt wie de komende vier jaar in aanmerking komt voor de basisinfrastructuur subsidie (BIS) voor 2021-2024.

Nieuws - 2 aug 2016

Dans die het binnenste naar buiten brengt. Dans die spreekt en inspireert. Dans die vanuit de buik komt. Of vanuit de tenen. Dit jaar presenteert Theaterfestival Boulevard van 4 tot en met 14 augustus weer noemenswaardige dansvoorstellingen.
 

Meedoen met Jan Martens. Bron: Theaterfestival Boulevard
Nieuws - 15 jul 2016

DansBrabant en Theaterfestival Boulevard zoeken mannen voor The Common People door Jan Martens op 5 en 6 augustus in ‘s-Hertogenbosch. Als deelnemer ontmoet je op het podium één persoon voor het eerst, volgens een simpel script.

Foto: Joep van Aert
Nieuws - 26 nov 2015

De Nederlandse podiumkunstenfestivals luiden de noodklok. Ze verzoeken de Tweede Kamer dringend om 2,4 miljoen euro vrij te maken voor de podiumkunstenfestivals in Nederland. Dat schrijven ze in een open manifest.

Jukeboxcity. Foto Joyce van Belkom
Nieuws - 3 aug 2015

Vanaf een geheime locatie getuige zijn van een performance met de stad als filmset. Dat is wat het makersduo Vloeistof doet in de nieuwe voorstelling Jukeboxcity, die op 8 augustus 2015 in premiere gaat op het Festival Boulevard in Den Bosch.

Abonneren op Theaterfestival Boulevard