Dans op Theaterfestival Boulevard

Dans die het binnenste naar buiten brengt. Dans die spreekt en inspireert. Dans die vanuit de buik komt. Of vanuit de tenen. Dit jaar presenteert Theaterfestival Boulevard van 4 tot en met 14 augustus weer noemenswaardige dansvoorstellingen.

In het aanbod onder andere de wereldberoemde Canadese danseres en choreografe Marie Chouinard die zich voor Hieronymus Bosch: The Garden of Earthly Delights (Wereldpremière) laat zich inspireren door Jeroen Bosch’ meesterwerk De Tuin der Lusten.  Verder: Akram Khan Company een familievoorstelling Chotto Desh (Nederlandse première) met een magische mix van dans, woord en visuals, over de dromen van een kind dat zijn thuisland Bangladesh verlaat voor Engeland. Volgens The Guardian een van dé onmisbare voorstellingen voor alle leeftijden op het prestigieuze Edinburgh Festival.
 
Verheug je ook op Paradise Lost (lies unopened beside me) (Nederlandse première). Lost Dog's artistiek leider Ben Duke werd op zijn 19e gegrepen door het epische gedicht Paradise Lost over de val van de mens, de verbanning uit de Hof van Eden, Lucifers opstand en Satan als antiheld. Hij besloot het epos in zijn eigen versie én als solo op het toneel te zetten, in een poging de schepping na te spelen in krap 75 minuten tijd. Volgens The Independent "een goddelijke komedie, maar de beelden van liefde en verlies zijn zo menselijk dat ze pijn doen.” 

Niet minder bijzonder is het prachtige project van Jan Martens, waarin 48 inwoners uit Brabant elkaar voor de eerste keer ontmoeten. In het echt, een-op-een op het podium. THE COMMON PEOPLE is een sociaal experiment, workshop en performance in één die choreografie, film en verhalen uit het dagelijkse leven met elkaar verbindt.
 
Bekijk het overzicht aan dansvoorstellingen op de website: www.festivalboulevard.nl