Wubkje Kuindersma

Wubkje Kuindersma geeft haar visitekaartje af met het intrigerende doubleyou, volgens Theaterkrant “een elegant en krachtig mannenduet.” De Nederlandse choreografe en danseres won al diverse prijzen en maakte stukken voor onder andere The National Youth Ballet Germany/John Neumeier, het Noverre Gesellschaft in Stuttgart en Conny Janssen Danst.

Foto: Hans Gerritsen
Nieuws - 18 mei 2021

Sedrig Verwoert, Milena Sidorova en Wubkje Kuindersma, oftewel de Young Creatives van Het Nationale Ballet, presenteren drie bijzondere dansfilms.

Nieuws - 26 apr 2018

Marijn Rademaker en Daniel Camargo zijn genomineerd voor de Benois de la Danse 2018 in de categorie 'beste danser'. Ook wel de Oscars van de dans.

Dansers Igone de Jongh & Marijn Rademaker in Deja Vu.  Fotografie Hans Gerritsen
Review - 29 mrt 2018 - Joanna Fox

Wederom werken in Dutch Doubles choreograaf en Nederlandse topmuzikant samen. Over vrijheid, spontaniteit, vriendschappen en een manifest voor excelleren.

Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar - winnaars van BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent, bron: Korzo
Nieuws - 25 mei 2016

Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar zijn de winnaars van de derde BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent. Zij ontvingen op 24 mei een gezamenlijke prijs van vijftigduizend euro, waarmee een triple-bill van hun werk wordt samengesteld.

Abonneren op Wubkje Kuindersma