Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar - winnaars van BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent, bron: Korzo

BNG Bank Dansprijs voor Jocic, Kuindersma en Özpinar

Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar zijn de winnaars van de derde BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent. De jonge makers ontving 24 mei gezamenlijk een prijs van vijftigduizend euro waarmee een triple-bill van hun werk wordt samengesteld die dit najaar op tournee gaat langs de Nederlandse theaters.

Onder de noemer DansClick 18 gaat de  triple-bill op woensdag 16 november 2016 in première in De Lawei te Drachten. De prijs werd in 2014 ingesteld door het BNG Cultuurfonds van de BNG Bank in samenwerking met het Haagse danshuis Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden hun werk in Nederland op tournee te brengen. De prijs ging in 2014 naar Samir Calixto die zijn hit 4 Seasons op tournee bracht. In 2015 ging de eer naar Marina Mascarell die met “it is like a large animal deep in sleep” pers en publiek betoverde.

De jonge dansmakers van Korzo

Dunja Jocic, als danseres jarenlang een van de blikvangers bij Club Guy & Roni, verraste de afgelopen jaren als choreografe met een reeks eigenzinnige dansprojecten en films. Don’t talk to me in my sleep is een even grappige als ernstige dansperformance. “Briljant.” (Dagblad van het Noorden)

Wubkje Kuindersma geeft haar visitekaartje af met het intrigerende doubleyou, volgens Theaterkrant “een elegant en krachtig mannenduet.” De Nederlandse choreografe en danseres won al diverse prijzen en maakte stukken voor onder andere The National Youth Ballet Germany/John Neumeier, het Noverre Gesellschaft in Stuttgart en Conny Janssen Danst.

De jonge dansmaker Rutkay Özpinar danste onder andere bij De Dutch Junior Dance Division en Introdans. Sinds 2014 maakt hij onder de vleugels van Korzo zijn eigen werk. Het duet Grip was zijn verrassende debuut dat direct werd uitgenodigd voor het Free to move Gala van Holland Dance en het DuoSoloDanse Festival in Senegal.