Jozef Varga

Danser Jozef VargaNa een carrière bij het Tsjechisch Ballet in Praag en het Zwitserse Zürcher Ballett kwam Jozef Varga (Nove’Zamky, Slowaakse Republiek) in 2007 naar Het Nationale Ballet, waar hij meteen een eerste-solistencontract kreeg. Jozef volgde zijn opleiding aan het Conservatorium voor Dans in Bratislava in zijn geboorteland en aan de Académie de Dance Classique Princesse Grace in Monte Carlo.

Hij won prijzen op diverse buitenlandse balletcompetities en werd in 2010 onderscheiden met de Alexandra Radius Prijs. Tijdschrift Dance Europe plaatste Jozef onlangs in de internationale dansers-top 100.

Jozef Varga
Nieuws - 16 nov 2022

Jozef Varga, voormalig solist bij Het Nationale Ballet heeft op 14 november de prijs voor verdienste in ontvangst mogen nemen.

Foto NTR - 'Voices of Finance'
Review - 18 dec 2015

Dansen zonder gevoel kan niet. Je kunt je gevoel uitzetten, maar dan dans je niet écht. In het bankendistrict van Londen werkt het andersom, zo toont de dansfilm 'Voices of Finance'.

Foto: Angela Sterling - Giselle met Igone de Jongh
Review - 17 okt 2015

De reproductie van het romantische ballet Giselle uit 1841- gerevitaliseerd door Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante in 2009, maar met respect voor de klassieke ballettraditie - blijkt eigentijdser dan het aanvankelijk oogt.

 Het Nationale Ballet, Hans van Manen Live
Review - 15 sep 2015

De dansante variatie in 'Hans van Manen Live' is enorm. Nederlands bekendste choreograaf schept voor de dansers van Het Nationale Ballet ongekende mogelijkheden die ze met een onbevangen gretigheid exploreren. Een verrijking voor iedereen.

Abonneren op Jozef Varga