Anna Ol

De Russische danseres Anna Ol is eerste soliste bij Het Nationale Ballet. Ze danste reeds vele hoofdrollen in balletten als Giselle, La Fille mal Gardée, Don Quichot, Romeo en Julia, The Sleeping Beauty, La Bayadere en Manon. Ze behaalde goud bij de Grand prix Galina Ulanova in Krasnoyarsk en tijdens de Arabesque 2010 competitie in Perm, Rusland en is gastsoliste bij verschillende internationale balletgala's.

Biografie Anno Ol

Anna Ol is geboren in Krasnoyarsk, Rusland en is opgeleid aan de Krasnoyarsk Ballet College. Anna heeft gedanst bij het Siberische Staatsballet, de Staatsopera van Tatarstan, het Mikhailovsky Theater in St. Petersburg en het Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko Moscow Academic Music Theatre in Moskou.

Ted Bransen, directeur Het Nationale Ballet over Anna Ol

"Anna Ol is een bijzondere en veelzijdige danseres, die als eerste soliste (principal) alle grote rollen in het klassieke repertoire heeft gedanst en daarnaast met toonaangevende hedendaagse choreografen heeft gewerkt. Met haar zuivere en ragfijne techniek, prachtige klassieke lijnen en proporties en haar grote toneelpersoonlijkheid is zij een aanwinst voor het tableau van Het Nationale Ballet."
 

Anna Ol in The Sleeping Beauty. Foto Marc Haegeman
Nieuws - 25 okt 2018

Het Nationale Ballet scoort hoog met in totaal drieëntwintig eervolle vermeldingen van Dance Europe. Drie meer dan in de vorige editie uit 2017.

Eerste solisten Marijn Rademaker en Anna Ol
Nieuws - 20 apr 2018

Marijn Rademaker en Anna Ol zijn in de prijzen gevallen bij dansfestival DANCE OPEN tijdens het World Ballet Stars Gala in Sint-Petersburg.

Anna Ol & Artur Shesterikov in Onegin. Foto Marc Haegeman
Nieuws - 13 okt 2017

Opnieuw krijgt Het Nationale Ballet een hoge waardering in de jaarlijst van Dance Europe met in totaal twintig eervolle vermeldingen. Een meer dan in 2016.

Coppelia © Altin Kaftira
Review - 15 dec 2016

Het Nationale Ballet brengt dit jaar het ballet Coppelia tijdens de feestdagen. Daarmee doorbreekt het balletgezelschap de traditie van Zwanenmeren en Notenkrakers tijdens de kerst. De voorstelling is zo mierzoet als kerststokjes. Gezien: 11 december 2016.

Nieuws - 13 jul 2015

De Russische dansers Anna Ol wordt per 17 augustus 2015 eerste soliste bij Het Nationale Ballet. Semyon Velichko versterkt het balletgezelschap als tweede solist. Eerste solisten Jurgita Dronina en Anu Viheriäranta nemen afscheid van Het Nationale Ballet.

Abonneren op Anna Ol