Home » Reportage

Wil jij eindelijk weer dans bewonderen? Dat kan vanaf nu hier!

Na een lange tijd stil te hebben gezeten mag de cultuursector eindelijk weer van start! Met maximaal 30 bezoekers op 1,5 meter afstand zullen theaters de gasten weer mogen ontvangen. Maar, wat kunnen we vanaf 1 juni allemaal weer bewonderen? 


Conny Janssen Danst

Door de coronamaatregelen heeft Conny Janssen Danst helaas de locatievoorstelling SO HERE WE ARE, die deze zomer in première zou gaan, moeten verplaatsen naar 2022. Maar, niet getreurd, vanaf 11 tot en met 26 juni presenteert het gezelschap in Huis Conny Janssen Danst haar eerste voorstelling na de lockdown: Monuments in Solitude. Dansers zijn in de lockdown periode individueel de studio ingedoken om uit te zoeken wat deze periode voor hun betekende en wat voor invloed het op ze had. Dit hebben zij, één voor één, vertaald in dans solo’s die deze maand te zien zullen zijn. Bekijk hier de trailer. 

ICK Amsterdam

Als herbewerking van Double Points: Hell uit 2005 is nu Sweet like a Chocolate te zien in de theaters. Een zoektocht naar je eigen identiteit, wadend door verschillende fases, stemmingen en karaktereigenschappen. Gedanst door een danseres die achtervolgd wordt door haar schaduw, alter ego, metgezel en voyeur. Een intieme voorstelling gevuld met liefde, vertrouwen, vrouwelijke seksualiteit, maar ook vragen. Wat is onze eigen identiteit? Sweet like a Chocolate stond vorige dansseizoen op nr. 2 in de DANS TOP-5 van het NRC Handelsblad. 

Op 29 september zal ICK's nieuwe creatie Blasfemie Rapsodie, van Emio Greco en Pieter C. Scholten, in première gaan. Een nieuwe productie die is ontstaan in de coronacrisis. Dit zal ICK's eerste grote zaal voorstelling in het 'nieuwe normaal' te worden. Greco en Scholten halen hun inspiratie uit de ontwrichting waar we nu met z'n allen in zitten en zullen zich gaan richten op de toekomst en de nieuwe wereld waarin we terecht zijn gekomen. Blasfemie Rapsodie zal het overkoepelende thema worden van ICK's gehele werkwijze komend seizoen. 

ISH Dance Collective 

ISH werkt samen met de Junior Company en Het Nationaal Ballet om een spannende cross-over voorstelling te laten zien waarin hiphop en ballet fuseren en elkaar aanvullen. Een fantasievolle voorstelling waarin spannende avonturen uit bekende sprookjes zullen plaatsvinden. GRIMM (8+) is vanaf zaterdag 6 juni een week lang, tot en met 13 juni, online te zien. Grijp nu je kans nog!

Vanaf september zullen we ook van internationale voorstellingen kunnen gaan genieten, zoals het Ballet- en Symfonieorkest van de Nationaal Russische Opera, die met de klassieker, Het Zwanenmeer, naar Nederland komen. 

 

Meer inspiratie