Home » Reportage
Streetdance

What to wear bij Streetdance?

Dansen kan vrij intensief zijn, en dat geldt natuurlijk zeker als het gaat om Streetdance. Belangrijk is het dan om kleding te hebben, waarbij je met jouw spectaculaire bewegingen niet in de knoop komt te zitten. Hieronder geven we je meer tips waar je als (beginnend) streetdancer op moet letten bij de aanschaf van jouw perfecte dansoutfit.

Streetdance is een verzameling van stoere, hiphop gerelateerde dansvormen. Het is een vrije dansstijl, er bestaan geen vaste regels voor het uitvoeren van bepaalde moves. Elke beweging is in principe goed. De danspassen zijn meestal strak, meeslepend, waarbij gebruik wordt gemaakt van het hele lichaam, zo ook het gezicht. Een bekende vorm is streetdance is breakdance waarbij er veel spinnende bewegingen op de vloer worden gemaakt. 

Streetdance

Ook is emotie die je overbrengt heel belangrijk bij deze dansvormen: jouw toeschouwers moeten zin krijgen om mee te dansen en aanmoedigingen voor de danser zijn dan ook niet ongepast. Om de juiste ‘feel’ te creëren, combineer je comfort met stijl. Zo vind je de juiste outfit die past bij jouw dansuitvoering.

Kledingvoorschriften

Net zoals de dansvorm zelf, zijn er ook geen strenge kledingvoorschriften. In tegenstelling tot de meeste andere sporten, dragen streetdancers vaak ruimzittende kleding, dat vrij aanvoelt en lekker zit. Denk hierbij aan joggingbroeken, sweaters en hoodies. 

Streetdance

Mede door de achtergrond in hiphop is een coole uitstraling van de kleding ook belangrijk. Wees wel bij de tijd en kom niet met t’e afgedankte kleding aanzetten. Kortom: swaggy, modern en chill zijn de grootste factoren bij het uitzoeken van streetdance kleding. Zo kun je goed bij Nike terecht voor wijde streetwear waarmee je perfect kunt dansen. 

Streetdance

Schoenen

Sneakers zijn de “must-haves” bij streetdancing. Deze schoenen zitten comfortabel en hebben de juiste uitstraling. Daarnaast hebben ze ook een functie: de zolen hebben grip op de vloer en laten jouw dansbewegingen er zo strak mogelijk uit zien. Al vanaf de opkomst van Streetdance zijn de Nike high-top sneakers (M/V) en Chuck Taylor All-Stars daarbij een populaire keuze. 


Alles over dans in Dans Magazine

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Kortom, wanneer je wilt beginnen met streetdancen, zijn er niet heel veel regels waar je je aan hoeft te houden. Echter is kleding wel een belangrijk aspect waar je op moet letten. Nike kan je daarbij goed helpen met een ruime keuze aan lekker zittende, swaggy en stoere danskleding, inclusief een paar goede sneakers waarin je vrijuit alle danspassen kunt maken.

Streetdance

Meer inspiratie