Home » Reportage
Triptych

Triptych van Peeping Tom bij ITALive – za 3 apr

Triptych is de eerste dansvoorstelling op het nieuwe streamingplatform ITALive van Internationaal Theater Amsterdam. Peeping Tom is het Belgisch danstheatergezelschap van Gabriela Carrizo en Franck Chartier en Triptych is een van de hoogtepunten uit hun repertoire. Live gedanst in de Rabozaal aan het Leidseplein, rechtstreeks in uw woonkamer. Zaterdag 3 april, 20:30 uur.

In deze nieuwe voorstelling bewerkt Peeping Tom de drie korte creaties die Carrizo en Chartier tussen 2013 en 2017 met het Nederlands Dans Theater (NDT 1) creëerden. In dit drieluik evolueren verschillende personages in ruimtes waaruit ze niet kunnen ontsnappen. In The missing door van Gabriela Carrizo zijn we getuige van de laatste minuten van een leven, waarin een angstige, stervende man probeert de weg door het doolhof van zijn gedachten te vinden.

Franck Chartiers The lost room (winnaar van de prijs voor beste dansvoorstelling 2016) speelt zich af op een schip op zee, waar vrijheid en beknelling hand in hand gaan.

Met The hidden floor sluit Chartier het drieluik af. De personages bevinden zich in een ruimte die stilaan overgenomen wordt door de natuur. Ze beleven hun laatste momenten terwijl het water stilaan stijgt. 

'Sterk staaltje surrealistische danshorror…de suspense is perfect.'
- De Volkskrant

'Alle bekende ingrediënten van Peeping Tom zijn weer aanwezig: dans, acrobatiek, illusionisme, filmische suspense.'
– NRC.

'Een surreële thriller waarbij Twin Peaks kleutertelevisie is.'
– Trouw

 

Meer inspiratie