Home » Reportage
Tiny Pretty Things cast

Tiny Pretty Things cast: Dit doen de dansers in hun dagelijks leven

De Netflix dansserie Tiny Pretty Things zorgt al vanaf december 2020 voor wisselende reacties. De serie gaat over topstudente Neveah die als nieuwe student begint aan een balletacademie. Als ze eenmaal begint staan haar veel uitdagingen te wachten. Alle rollen in de serie worden duidelijk aan ons voorgesteld, maar wie zijn eigenlijk de dansers achter deze rollen?

Kylie Jefferson als Neveah

Neveah komt in de serie als nieuweling studeren bij de Archer School of Ballet, als vervanging voor Cassie die van het dak is gevallen. Neveah schudt de hiërarchie die op de school heerst door elkaar, en moedigt de anderen aan om tegen de school in te gaan.

Jefferson is geboren in Los Angeles en danst al sinds jonge leeftijd. Toen ze 6 jaar oud was, was ze de jongste die ooit aangenomen werd op academisch niveau op de Debbie Allen Dance Academy. Ze heeft muziekvideo’s gechoreografeerd en heeft meegedaan aan onder andere optredens bij de Grammys en the Late Late Show.

Anna Maiche als Cassie

Cassie is in de serie voor een groot deel in coma. Het politieonderzoek naar hoe zij van het dak heeft kunnen vallen is de rode draad in de serie.

Maiche is een opgeleid danseres maar is in de afgelopen jaren ook veel bezig geweest met acteren. Ze heeft gespeeld in de films Crazy Love en The French Teacher. Ze is later dit jaar ook te zien in de films Women en Wicked.


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Casimere Jollette als Bette

Bette is het jongere zusje van een van de meest getalenteerde alumni van de school en is erg gedreven om zichzelf te bewijzen. Zo wil ze bijvoorbeeld kosten wat kost blijven dansen terwijl ze een ernstige blessure heeft aan haar voet.

Jollette heeft een groot deel van haar leven getraind als balletdanseres bij grote academies als N.Y.C American Ballet Theatre en Chicago’s Joffrey Ballet. Daarnaast houdt ze zich bezig met modellenwerk en acteren. Zo speelde ze recent in de series This Is Us en Dirty John.

Michael Hsu Rosen als Nabil

Nabil verhuisde van Chicago naar Parijs om bij Cassie te kunnen zijn, maar kwam erachter dat ze hem bedroog. Daarom wordt hij ervan verdacht dat hij haar van het dak heeft geduwd.

Rosen maakte zijn debuut in Broadway op 17-jarige leeftijd in West Side Story, en speelde onder andere in On the Town en Torch Song. Ook is hij te zien in de Netflix serie Jessica Jones.

Brennan Clost als Shane

Shane is veel bezig met het trainen voor zijn hoofdrol in de voorstelling, en heeft het druk met het onderhouden van zijn ingewikkelde relatie.

Clost heeft een diploma als danser van Julliard, en was te zien in een hoofdrol van een tiener dansserie The Next Step.

Barton Cowperthwaite als Oren

Oren is de huisgenoot van Shane, en is veel bezig met zijn geheime contacten. Hij heeft een wat minder grote rol in de voorstelling en daarnaast heeft hij een eetstoornis.

Ook Cowperthwaite is geen vreemde voor het spelen in tiener series die met dans te maken hebben. Hij speelde in On Pointe en was daarnaast ook te zien in een aflevering van Fosse/Verdon.

Damon J. Gillespie als Caleb

Doordat zijn vader is vermoord door een moslim, komt in het eerste seizoen duidelijk naar voren dat hij een grote haat heeft tegen de religie. Daarnaast heeft hij stiekem een relatie met een oudere vrouw.

Gillespie is vooral te zien in films en series in bijvoorbeeld in de Netflix serie The Society en is een echt multitalent. Hij kan namelijk zingen, dansen, toneelschrijven, is acrobaat en zes instrumenten bespelen.

Lauren Holly als Madame Dubois

Madame Dubois is de directrice van de school en is erg manipulatief. Ondanks dat ze vindt dat de dansers de regels na moeten leven, vertoont ze zelf ook gedrag wat niet helemaal door de beugel kan.

Holly heeft al 40 jaar verschillende rollen vervult in Hollywood. Haar hoogtepunten waren onder andere haar terugkerende rollen in Picket Fences en NCIS. Daarnaast had ze ook filmrollen in Dumb and Dumber en What Women Want.

Bayardo De Murguia als Ramon

Ramon is erg verdacht in de serie. Hij krijgt steeds dreigende berichtjes van een mysterieuze afzender en leek net iets te goed op te kunnen trekken met Cassie voordat ze van het dak viel.

Murguia is een theaterliefhebber en begon ongeveer tien jaar geleden zijn carrière op tv in CSI. Sindsdien verscheen hij veel in populaire tv-series zoals Agents of S.H.I.E.L.D en NCIS.

Daniela Norman als June

June is een lieve danseres, die opgevoed wordt door haar strenge moeder. Als June haar hoofdrol in de voorstelling verliest, haar moeder haar van school zal halen.

Norman trainde bij het Engelse Nationale Ballet, ze had een hoofdrol in de voorstelling Sleeping Beauty en verbreedde haar werkveld door haar rol als danseres te combineren met acteren. Ze was onder andere te zien in de verfilming van Cats.

Jess Salgueiro als Isabel

Isabel was de eerste politieagente ter plaatse nadat Cassie van het dak was gevallen, en had meteen in de gaten dat er iets niet klopte.

Salgueiro had een terugkerende rol in The Boys. Het komende jaar zal ze te zien zijn in de Netflix serie Jupiter’s Legacy.

Tory Trowbridge als Delia

Delia is de oudere zus van Bette. Ze werpt een donkere schaduw over het leven van haar kleine zusje, wat ervoor zorgt dat haar zusje wanhopige pogingen doen om het talent van Delia te kunnen evenaren.

Trowbridge is een Broadwayster die te zien was in The Cher Show en An American in Paris. Ze is de afgelopen jaren veel op tv geweest en speelde in verschillende films zoals Isn’t It Romantic? en The Couple.

Bron:

MarieClaire

Meer inspiratie