Home » Reportage

ICK organiseert weekend met internationale dansvoorstellingen, workshops, films en projecten

Dansliefhebbers opgelet! ICK Dans Amsterdam en Meervaart Theater presenteren van 26-28 november voor de vierde keer het ICK Fest: een weekend met internationale dansvoorstellingen, workshops, films en projecten waaraan het publiek kan deelnemen. Wat kun je precies verwachten?

Wereldpremières

ICK Fest start op vrijdagavond met Known & To Know, een combinatie van de wereldpremière van de jonge Griekse choreograaf Andreas Hannes - Reverberated Emissionsen - met Nero, een remake van Conjunto di Nero, een succesvoorstelling van Emio Greco en Pieter C. Scholten uit 2001. Beide voorstellingen spelen met de perceptie van zwaartekracht en ruimte. In Hannes’ werk navigeren dansers door een ruimte, die hen samenbindt alsof ze één lichaam zijn. In Nero van Greco en Pieter C. Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist.

Perfomancecollectief Dewey Dell uit Italië

Op uitnodiging van ICK is het dans- en performancecollectief Dewey Dell uit Italië te gast in Amsterdam. Hun voorstelling Hamlet, van choreografe Teodora Castellucci, ging deze zomer in première in Berlijn en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet – to be or not to be – om in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid.

Publiek als medespeler en -maker

Zondag wordt het publiek medespeler en -maker. Gedurende de dag kan worden gekozen uit verschillende routes. Er is een Skipping Workshop van Andreas Hannes. In de interactieve voorstelling Genoma Scenico van de Italiaan Nicola Galli kan elke toeschouwer een persoonlijk ‘choreografisch genoom’ samenstellen en verschillende combinaties maken. Het resultaat zal onmiddellijk door dansers worden uitgevoerd.

Interactief dansspel

Ook op zondag: de interactieve dansgame Vibes, een interactief dansspel waarin deelnemers via de app door een koptelefoon instructies krijgen om samen te bewegen. ICK Dans Amsterdam is partner in deze Europese samenwerking van verschillende choreografen en muzikanten. De dansgame is tijdens ICK Fest voor het eerst in Nederland te zien en al dansend te spelen.

Ga voor meer informatie naar de website.

 

Meer inspiratie