Home » Reportage

Hoe dansen introverte mensen helpt om uit hun comfort zone te stappen

Ben je een introvert en heb je de neiging om alleen of in kleine sociale groepen energie te besteden aan gezelligheid? Dan is dansen iets voor jou! Door te leren dansen kan je uit je comfort zone treden. Lees hieronder hoe!


Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken

De danslessen zijn gevuld met vriendelijke mensen die graag met anderen omgaan. Dansers zijn namelijk een comfortabele omgeving waar ze iets doen waar ze van houden. Deze gastvrije groep van nieuwe sociale contacten kan ook heel toegankelijk zijn voor introverten. In plaats van je best doen om vrienden te maken, hoef je alleen maar naar je les te gaan.

Een mengeling van mensen

Je groep zal hoogstwaarschijnlijk een mengeling zijn van introverte en extraverte mensen. De aanwezigheid van andere introverte mensen kan je een veilig gevoel geven, omdat je zult zien dan anderen zoals jij ook hun sociale grens verleggen. De uitgaande energie van extroverte mensen zal je daarnaast helpen om je thuis te voelen. 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Een sociale omgeving waar de focus niet op jou ligt

Veel introverte mensen ervaren onbekende sociale omgevingen regelmatig met een vleugje angst. Toch zijn niet alle omgevingen hetzelfde. Soms zijn je angstige gevoelens bij de ene plek minder intens, terwijl andere plekken ze juist erger maken. Om een voorbeeld te geven: je voelt je waarschijnlijk meer ontspannen als je maar met een paar mensen kan communiceren.

Op het eerste gezicht kan een evenement met veel mensen een flinke uitdaging lijken voor een introvert persoon. Wanneer er echter gedanst wordt, kan dat toch nog positief uitpakken. Waarom dit is? Mensen die van dansen houden, richten hun aandacht op wat ze aan het doen zijn en niet op jou. Iemand zal heus wel eens jouw kant op kijken, maar ze zien dan een danser die net als zij geniet van bewegen.

Dansen in een kleine groep

Dansen kan overal, dus ook met een paar vrienden in je eigen kamer. Zo neem je je eigen sociale kring mee in je passie en kan je je interacties beperken tot een kleine groep. Als je met meer mensen wilt praten, kan dat dus zeker! Maar dat hoeft niet. De keuze ligt helemaal bij jou!

Meer inspiratie