Home » Reportage
dromen waar bepalen doel

DANSTIP: Zó maak je je dromen waar

Succes komt niet aanwaaien in de danswereld. Talent, ambitie en doorzettingsvermogen zijn natuurlijk vereist. Hiernaast heb je nog iets extra's nodig: in een instabiele industrie is het belangrijk om vertrouwen in jezelf te hebben. Dromen is leuk, maar realiteit is nog beter. Dus. Hoe maak je die dromen waar?

Contacten leggen bij evenementen

Om te beginnen is het belangrijk om zo precies mogelijk te bepalen wat je wilt bereiken. Schrijf bijvoorbeeld op aan welke audities je mee wilt doen, bij welk dansgezelschap je wilt dansen of op welk festival je wilt optreden. Deze lijst vormt je uitgangspunt. Zoek zo veel mogelijk informatie op en probeer vaak mee te doen aan evenementen, bijvoorbeeld een summer school. Dit is een uitstekende manier om contacten te leggen. Begin vast met sparen!

Tips om je te helpen bij bepalen doelen

Maak vervolgens een lijst van twintig dingen die je wilt bereiken, doen of leren. Wees ambitieus! Hier volgen tips om je te helpen bij het behalen van deze doelen.

  1. Breek elk doel op in kleinere stappen
  2. Begin nú met actie ondernemen
  3. Schrijf de prijs van of het werk voor het doel op, zodat je weet wat je te doen staat
  4. Kom erachter wat je angsten zijn en overwin ze één voor één
  5. Accepteer je fouten als een leerschool
  6. Deel je intenties met vrienden of op sociale media. Zo wordt het moeilijker om te stoppen.
  7. Bedenk een Nieuwjaar voornemen voor een vriend(in) en laat hem/haar hetzelfde doen.
  8. Als je jezelf nieuwe gewoontes aan wilt leren, helpt het om je te houden aan het volgende:
    Probeer de nieuwe gewoonte in je dagindeling te verwerken na een vaste bezigheid, zoals het ontbijt. Op die manier vergeet je het minder snel. Het is ook handig om je bestaande gewoontes aan te passen aan de nieuwe. Is je doel bijvoorbeeld om gezonder te gaan eten? Stel dat je jezelf elke vrijdag trakteert op een ijskoffie en een muffin bij het plaatselijke café. Houd die traditie erin, maar bestel de eerstvolgende keer een groene thee met gezonde snack.
Meer inspiratie