Home » Reportage

7 killer dans moves die iedereen kan doen!

Wanneer je van muziek houdt, dan is dansen natuurlijk hartstikke leuk. Zelfs al beweren sommigen van niet, iedereen kan het doen! Of je nu op een feestje bent of thuis in de woonkamer, er zijn genoeg dance moves die ook jij kan beheersen. Hier geven we er 7!


1. Two-step

De two-step kan je op elk nummer wel uitvoeren. Als je bijvoorbeeld het nummer niet goed genoeg kent om het ritme gelijk te begrijpen dan is de two-step een uitkomst!

Hoe doe je hem?

Zet een voet opzij en breng de andere voet naar hem toe. Herhaal deze beweging in de tegenovergestelde richting. Doe deze beweging in het ritme van de muziek en doe de armbeweging die het natuurlijkst voor jou voelt!

2. Four corners

De Four Corners kan je ook gebruiken als je geen goed gevoel van ritme hebt. Het is een makkelijke move die bijna overal kan gebruiken.

Hoe doe je hem?

Stap met je rechtervoet naar voren en duw daarmee je rechterheup naar buiten. Zet dan je rechtervoet weer naar achteren. Herhaal deze beweging met je linkervoet- en heup.

3. Body roll

Deze move past goed op de Beyoncé nummers. Daarnaast ik het ook harstikke leuk om te doen!

Hoe doe je hem?

Stel je voor dat je heel soepel door een hoelahoep glijdt, beginnend met je borst en langs je romp en heupen.


Droom jij van een danscarrière? In onze Opleidingenspecial lees je alles over dansopleidingen en audities.

Altijd op de hoogte blijven van wat er in de danswereld gebeurt? Neem een abonnement.


4. Head nod

Deze move is heel handig als je niet echt zin hebt om te dansen, maar wel subtiel mee wilt doen.

Hoe doe je hem?

Zoek een beat in het nummer en knik met je hoofd op en neer.

5. Snap roll

Wil je meer ‘groove’ voegen aan je two-step? Dan is dit daar de perfecte beweging voor! Je hoeft er niet ongemakkelijk in je handen bij te klappen, maar het voegt toch wel iets toe aan de beweging.

Hoe doe je hem?

Terwijl je de two-step uitvoert, voeg je een klik toe als je je voeten bij elkaar brengt. Je kan bijvoorbeeld je schouders stuiteren op de maat van de muziek.

6. Grapevine

Deze move is perfect als je genoeg ruimte hebt op de dansvloer! Het is een swingende beweging die iedereen uit kan voeren.

Hoe doe je hem?

Stap naar rechts met je rechtervoet en zet je linkervoet daarna achter je rechtervoet. Stap dan met je rechtervoet opzij en breng je linkervoet naar hem toe. Herhaal deze beweging van links naar rechts!

7. Shoulder lean

De shouder lean kan je bijvoorbeeld gebruiken als je een drankje in je hand hebt en je geen grote passen kan doen. Daarnaast is hij ook heel leuk!

Hoe doe je hem?

Houd je armen langs je lichaam, buig je schouders naar rechts en dan naar links. In de video zijn er veel variaties, maar hou het eerst simpel voordat je extra passen toevoegt.

Meer inspiratie