Home » Reportage
Dansdocumentaires

6 Dansfilms die je moet zien op Netflix

Weet je even niet meer waar je naar moet kijken? En heb je al je favoriete series nu al wel drie keer gezien? Dit zijn 6 dansfilms waar je de dag wel mee doorkomt. Maak het je comfortabel thuis en geniet van een hele hoop dans, van ballet tot hiphop, en alles ertussenin.


Meer lezen over dansscènes in films? In het komende nummer van ons tijdschrift Dans Magazine blikt filmcriticus Barend de Voogd terug op dansscènes uit James Bond films. Neem een abonnement om alles te lezen over de danswereld. 

Je hebt al een abonnement vanaf slechts € 19,99 per jaar!


1. Feel The Beat

Danseres April keert terug naar het kleine dorpje waar ze vandaan komt, nadat het haar is mislukt om succesvol te worden op Broadway. Eenmaal thuis begint ze een jonge groep dansers te trainen voor een grote wedstrijd. Een heerlijke drama- en comedyfilm!

2. Step Sisters

In deze comedyfilm heeft het hoofdpersonage Jamilah de taak gekregen om blanke meisjes van een studentenvereniging step dance te leren. Ze hoopt dat ze daardoor geholpen wordt door de directeur van haar school om aangenomen te worden bij Harvard.

3. Yeh Ballet

De twee Indiase jongens Asif en Nishu dromen van een carrière in de danswereld. In India is het echter niet gemakkelijk om deze droom waar te maken. Balletleraar Saul Aaron probeert hen te helpen.

4. I dream of dance

Deze documentaire volgt de legendarische danslerares Denise Wall. Ze helpt jonge kinderen om te strijden voor de titel van Best Dancer en Top Teen Dance Group in America.

5. Burlesque

Een dansfilm met rollen die gespeeld worden door Christina Aguilera, Cher en Kirstin Bell. Het verhaal gaat over een jonge burlesque-danseres die ook nog eens prachtig blijkt te kunnen zingen.

6. Dance Academy: The Comeback

Dance Academy was een Australische dramaserie waarin het leven van verschillende balletdansers op de balletacademie werd gevolgd. In deze film moet hoofdpersonage Tara Webster door haar blessure noodgedwongen stoppen met dansen. Toch probeert ze weer te trainen en auditie te doen voor de National Ballet Company.

Meer inspiratie