Dan Karaty belandde in het ziekenhuis: ‘‘Ik werd gewoon blind wakker’’

Dan Karaty belandde in het ziekenhuis: ‘‘Ik werd gewoon blind wakker’’

Ongeveer een maand geleden belandde het voormalige Holland’s Got Talent jurylid Dan Karaty in het ziekenhuis. Het was toen nog niet bekend wat er precies was gebeurd, maar nu weten we meer.


Breekpunt

De choreograaf vertelt in de Privé over die heftige tijd. “Een paar maanden geleden voelde ik mij een paar dagen achter elkaar niet zo goed en ergerde ik me aan kleine dingetjes. Mijn linkeroog straalde ineens vreselijk veel pijn uit. Het was zo heftig, dat ik er haast aan onderdoor ging. Het breekpunt kwam toen ik op een ochtend helemaal niets meer kon zien door dag oog. Het was compleet donker. Ik werd gewoon blind wakker.”

Komt Dan’s zicht weer terug?

De artsen van Dankonden gelukkig zijn oog redden door een operatie uit te voeren. Het gaat inmiddels een stuk beter. “De dokters, die fantastisch werk verricht hebben, zijn er vrij zeker van dat ik mijn oog niet zal verliezen. We zijn nu een weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen. Op het moment kan ik nog niet echt iets waarnemen, maar ik zie al wel weer wat lichtflitsen en schaduwen.”

Dan draagt tegenwoordig, zoals je op zijn Instagram kan zien, een zonnebril voor tegen z’n ogen. Of dit ongeluk gevolgen zou hebben voor de televisiecarrière van de choreograaf in Nederland weten we no.

Meer inspiratie