Home » Reportage
Dansen doe je samen. Foto via Unsplash.com

5 redenen waarom je een crew moeten beginnen

Dansen is een geweldige manier van leven. Maar het wordt nog beter als je de juiste mensen aan je zijde hebt om die ervaring te delen. We presenteren vijf belangrijke redenen waarom je een crew zou moeten beginnen.

1: Je crew is je familie

Dansen is een geweldige manier van leven. Maar het wordt nog niet beter als je de juiste mensen aan je zijde hebt om de ervaring te delen. Er wordt ook wel eens gezegd “Je crew is je familie”. Wij presenteren vier belangrijke redenen waarom je een crew zou moeten worden.

2: Collectieve kennis

Wanneer je meer mensen in een groep hebt, brengt iedereen zijn eigen kennis over de tafel. Dit geldt voor de dans, maar evengoed voor alle andere onderwerpen. Iemand in de crew is misschien een expert op het gebied van acrobatiek terwijl een ander muzikaliteit en flow  begrijpt. Beiden kunnen van elkaar leren en samen het niveau van de groep verhogen. Verschillende leeftijden en levenssituaties brengen verschillende inzichten die niet beschikbaar zouden zijn voor een groep die alleen uit mensen van dezelfde leeftijd bestaat.

3: Motivatie

Een danser zijn en je werk zodanig verfijnen dat we het een kunstvorm kunnen noemen, is een levenslange reis. Hoewel je zeker kunt zeggen dat die reis op zich al een geweldige prestatie is, zijn er van tijd tot tijd momenten waarop we allemaal het gevoel hebben dat we niet vooruitgaan. Dit kan ons beletten onze training te volgen en onze vaardigheden te ontwikkelen.

Als je een crew hebt, is er altijd iemand anders die heel veel motivatie heeft en de anderen meesleurt. Ze trekken je de dansvloer op en nemen je mee. Ze dagen je uit met oefeningsroutines en crewspullen die het dansvuur onmiddellijk terugbrengen.

4: Teammaten voor battles en competities

Teammaten maken je crew zoveel sterker in battles en competities. Wanneer een battle of competitie niet één tegen één is, heb je teamgenoten nodig. Er is niets mis mee om je partners in crime te selecteren, maar als je je crew leden bij de hand hebt, heeft dat verschillende voordelen ten opzichte van dansen met iemand anders. Terwijl je veel oefent met je crew, ken je hun sterke en zwakke punten, hun arsenaal en de manier waarop ze zich gedragen in ‘gevechten’.

5: Inspiratie

De mensen met wie je oefent, hebben een grote impact op de manier waarop je danst. Hun verschillende mnieren van bewegen, de energie en de algemene benadering van de dans zijn dingen die je eigen creativiteit doen ontbranden en je helpen eigen creativiteit doen ontbranden en je helpen je eigen stijl vorm te geven. Gewoon samen oefenen met iemand die een hogere energie in zijn dans heeft dan zult je zien in je bewegingen die ook energieker worden. Als je je crew ziet dansen met ingewikkelde ritmes in de muziek, wordt je je er in de eerste plaats meer bewust van en kun je ze ook zelf onderweg gebruiken.

Meer inspiratie