Coppelia straks ook als balletfilm

Zien: Trailer balletfilm Coppelia met Michaela DePrince, vanaf december in de bioscoop

De opnames voor Coppelia, een originele familiefilm gebaseerd op de moderne vertaling van het klassieke ballet, begonnen al in de zomer van 2019. December dit jaar zal het dan echt zover zijn en is de film te zien in de bioscoop. In deze unieke, internationale productie waarin animatie en ballet gecombineerd worden, speelt voormalig sterdanseres van Het Nationale Ballet Michaela DePrince speelt de hoofdrol. Naast haar de Braziliaanse danser Daniel Camargo, eerste solist bij Het Nationale Ballet.

Verder bestaat de cast uit Igone de Jongh, voormalig eerste soliste bij Het Nationale Ballet, de voormalige ster van het Bolshoi Ballet en The Royal Ballet Irek Mukhamedov, de Britse ballet en televisiester Darcey Bussell en danser en acteur Jan Kooijman. Een internationaal team van designers en animatoren is aangetrokken om de karakters en het verhaal vorm te geven. De regie van Coppelia is in handen van Jeff Tudor, Steven de Beul en Ben Tesseur. Choreograaf is Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet. De film zal naar verwachting eind 2020 in de bioscoop te zien zijn.


Meer lezen over Coppelia? Je leest het in het komend nummer van ons blad Dans MagazineNeem een abonnement voor 29 november om dit nummer thuis te krijgen.

Je hebt al een abonnement vanaf slechts € 19,99 per jaar! Een must-read voor alle dansliefhebbers.


 

Over balletsprookje Coppelia

In dit moderne sprookje wordt de prille liefde tussen Zwaantje en Frans bedreigd door de wonderschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr Coppelius, een plastisch chirurg die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans wordt door haar betoverd. Maar de eigenzinnige Zwaantje ontdekt dat Dr Coppelius vooral kwaad in de zin heeft. In zijn 'schoonheidssalon' steelt hij unieke karaktereigenschappen. Het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste dat hij nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje doet al het mogelijke om Frans voor een verschrikkelijk einde te behoeden.

Coppelia is gebaseerd op de moderne vertaling die Ted Brandsen in 2008 maakte van het klassieke 19e eeuwse ballet naar het verhaal van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann.


 
Michaela DePrince: “Het karakter dat ik speel is die van een hele sterke, jonge vrouw, die zich niet laat vertellen dat je meer moet zijn dan je al bent. Voor mij gaat het over geloven in jezelf en dat je je uiterlijk niet hoeft te veranderen omdat iemand anders vindt dat je er dan beter of mooier uit gaat zien. Ik voel dan ook dat ik echt een verbinding heb met haar omdat voor mij schoonheid echt van binnenuit komt, dat je trouw moet blijven aan jezelf en iedereen mooi is no matter what.”

Unieke samenwerking met Het Nationale Ballet

Coppelia is een unieke internationale productie en samenwerking met Het Nationale Ballet. De regie is in handen Jeff Tudor, initiatiefnemer van het project in co-regie met het  Belgische duo Steven de Beul en Ben Tesseur van Beast Animation. De film wordt geproduceerd door Submarine (NL/VS), 3 minutes West (GB/NL), Lunanime (BE), MotionWorks (DUI).
 
De productie wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Het Nederlands Filmfonds, Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Mediafonds, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Nord Media, Mitteldeutsche Medienförderung, Deutscher Filmförderfonds, Creative Europe Media,  Het stimuleringsfonds Creative industrie, AvroTros en MDR / Arte.  De film wordt in de Benelux uitgebracht door Periscoop Film.

 

Vanaf woensdag 22 december 2021 is de film in de bioscoop te zien.

Meer inspiratie