Michaela dePrince, madonna, film, dans, ballet

Biografie ballerina Michaela DePrince wordt verfilmd door wereldster Madonna

Niemand minder dan de wereldberoemde zangeres Madonna gaat de verfilming van de autobiografie ‘’Ze noemden me duivelskind’’ van de Sierra Leonees-Amerikaanse ballerina Michaela DePrince regisseren. Dat maakte DePrince dinsdag 13 maart bekend via Instagram.

Het leven van ballerina Michaela DePrince

DePrince, momenteel tweede soliste bij Het Nationale Ballet, schreef haar autobiografie in 2014 samen met haar adoptiemoeder Elaine DePrince. Als klein meisje groeide Michaela op in het door oorlog geteisterde Sierra Leone. Met de huidaandoening vitiligo werd zij gezien als een minderwaardige in het weeshuis en had dan ook een zwaar bestaan. Als oorlogswees werd zij geadopteerd door de Amerikaanse familie DePrince. In Amerika kon zij haar droom om balletdanseres te worden verwezenlijken. DePrince specialiseerde zich in klassiek ballet aan The Rock School in Philadelphia. Met haar deelname aan de Youth American Grand Prix verdiende ze een beurs om te mogen studeren aan de American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School in New York. In 2012 studeerde ze af en trad de nog piepjonge danseres toe tot het dansgezelschap van het Dance Theatre of Harlem. In 2013 startte DePrince bij de Nederlandse Junior Company en stroomde in augustus 2014 door naar Het Nationale Ballet. Sinds 2016 is ze hier actief als tweede solist.

Samenwerking met Madonna

 ‘’Michaela’s levensverhaal raakte mij diep”, zegt Madonna, “zowel als artiest maar ook als activist die begrijpt wat tegenslag is.” De zangeres gaat verder: ‘’Deze film geeft een unieke mogelijkheid om licht te werpen op Sierra Leone en om Michaela de stem te laten zijn voor alle weeskinderen die naast haar zijn opgegroeid. Het is een eer voor mij om haar verhaal tot leven te brengen.'' 

Het is de derde keer dat Madonna een film regisseert, na Filth And Wisdom (2008) en W.E. (2011). In 2008 schreef en produceerde ze ook de documentaire I Am Because We Are, over de miljoen aidswezen in Malawi, het Afrikaanse land waar vier van haar zes kinderen uit afkomstig zijn.

Wanneer de biografische film over Michaela DePrince precies uitkomt is nog niet bekend. 

 

Meer inspiratie