Dansmerk verkoopt gesigneerde spitzen Michaela Deprince voor Nepal

De opbouw van Nepal na de aardbeving in april is in volle gang. Daarvoor is geld nodig, veel geld. Het dansmerk uit Singapore Cloud & Victory besloot de handen ineen te slaan en vroeg een aantal prominente danseressen om hun spitzen te signeren voor het goede doel. De danseressen die meewerken zijn niet de minsten. Onder andere Michaela Deprince van het Nationale Ballet, Isabel Boylston van het American Ballet Theater, Miko Fogarty van Birmingham Royal Ballet en Joy Womack van het Kremlin Ballet doneren hun gesigneerde spitzen. De spitzen worden verkocht op de website van Cloud & Victory.

De opbrengst gaat rechtstreeks naar twee hulporganisaties die direct betrokken zijn bij de opbouw van het land, namelijk World Vision en The Little Bells Promiseland Project. Het internationale World Vision was ook voor de aardbeving al actief in Nepal en hield zich onder andere bezig met de educatie- en gezondheidsfaciliteiten in het land. Na de aardbeving heeft de stichting deze taken uitgebreid met het voorzien in eerste levensbehoeften zoals eten, onderdak en hygiëne.

The Little Bells Promiseland Project

The Little Bells Promiseland Project is lokaler gericht en was in eerste instantie bedoeld om weeskinderen onderdak te geven en naar school te laten gaan. Door haar regionale netwerk is deze stichting echter ook in staat om afgelegen gebieden te bereiken die door hun ligging niet of nauwelijks hulp hebben gekregen van grote internationale hulporganisaties.

Cloud & Victory: een eerlijk dansmerk

Deze actie is typisch voor Cloud & Victory. Het dansmerk vindt het belangrijk dat al haar danskleding gemaakt is door arbeiders die daar een eerlijk loon voor krijgen. Ze controleren of er geen sprake is van kinderarbeid, letten op veilige werkomstandigheden en gelijkheid op de werkvloer. Ook let het op de ecologsiche omstandigheden waaronder de kleding gemaakt wordt.