chitchat tuning people maas theater en dans

Zelfbedachte klanken en synchroon dansen in ChitChat (4+)

Van 10 februari tot en met 1 mei 2019 is dansvoorstelling ChitChat van Tuning People en Maas theater en dans te zien in Nederland. ChitChat is een dansvoorstelling speciaal voor kleuters (4+). Vlaamse dansers Karolien Verlinden en Charlotte Goesaert mixen klanken en bewegingen tot een hypnotiserend geheel voor jong en oud. 

Giebelend dansduet voor kleuters

ChitChat ging in 2018 in première in de Studio, Antwerpen, en vervolgens in het Maaspodium, Rotterdam. De pers loofde hoe Verlinden en Goesaert abstracte dans toegankelijk maken voor kleuters. In hun dansduet botsen ze er als twee vriendinnen grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. Ze bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld. 

Klabam, poink, klonk, auw!

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken - klabam, poink, klonk, auw! - gekoppeld aan bewegingen die variëren van zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon. Een hoogstandje performance art voor kleuters. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera.

Moniek Merkx (artistiek directeur Maas) zegt over ChitChat: “Hun snelle klanktaal en hun gelijke bewegingen zijn briljant. Ze zijn meesters in exact hetzelfde doen en dan snel variëren, echt een topprestatie. Met herhalende patronen en geluiden kunnen ze heel grappig spelen. Onder het kijken kom je in een soort trance wil je zelf ook meedansen, hinkelen en springen, wil je de hartslag van deze twee voelen.” 

ChitChat is tot en met 1 mei te zien in diverse Nederlandse steden. ZIe de website van Maas theater en dans voor meer informatie. 

Meer inspiratie