Danspublieksprijs 2014

Winnaars Danspublieksprijs 2014 bekend

De winnaars van de Danspublieksprijs 2014 zijn 1 februari bekend geworden. De prijzen worden uitgereikt bij de première van Crazy Blues van Internationaal Danstheater op 23 februari in het DeLaMar theater in Amsterdam en bij de voorstelling MODERNlive van Introdans op 6 februari in de Schouwburg Arnhem.

De winnaars Danspublieksprijs 2014

De favoriete dansvoorstelling van het afgelopen jaar is FADO van het Internationaal danstheater. De prijs voor 'favoriete danser 2014' gaat naar Merel Janssen van Introdans Ensemble voor de Jeugd.

Ook de winnaars van de 'Oeuvreprijs 2014' en de 'Dansfoto van het Jaar' zijn bekend. Artistiek leider Roel Voorintholt van Introdans ontving veel inzendingen en lof voor zijn inzet voor de Nederlandse dans. Fotograaf Hans Hordijk won met een ruime meerderheid de eerste Dansfoto van het Jaar-verkiezing. 

Danspublieksprijs 2014

De Danspublieksprijs is met de vierde editie inmiddels een felbegeerde award. Nieuw dit jaar was een online teller die het stemmen inzichtelijk maakte. Voorafgaand aan de verkiezing zonden 800 theaterbezoekers een nominatie in. Vanuit een longlist van 105 dansers en 65 dansvoorstellingen kon het publiek stemmen op shortlists van de genomineerden.

Dansfoto van het Jaar

Voor de 'Dansfoto van het Jaar' selecteerden choreograaf Hans van Manen en Thomas Cott van Alvin Ailey American Dance Theater foto’s uit 43 inzendingen. Deze nieuwe categorie is ingesteld om specifiek het vak dansfotografie te belichten.

Meer inspiratie