Crazy Blues Internationaal Danstheater

Crazy Blues van het Internationaal danstheater

Op maandag 23 februari gaat in het DeLaMar Theater te Amsterdam de dansvoorstelling Crazy Blues van het Internationaal Danstheater in première. Tijdens de première wordt tevens de Danspublieksprijs 2014 voor het stuk FADO uitgereikt. Crazy Blues is te zien tot en met 23 mei in verschillende theaters in Nederland.

Crazy Blues van het Internationaal Danstheater

In de dansvoorstelling Crazy Blues brengt het Internationaal Danstheater, met choreograaf Neel Verdoorn en componist/muzikaal leider Micha Molthoff,  een eerbetoon aan de Blues- muziek en dans. De dansers van het Internationaal Danstheater worden in deze voorstelling uitgedaagd om uiting te geven aan hun diepste- en persoonlijk gevoelde motivatie om te bewegen. Net zoals de stem van de blues vaak rauwe, donkere regionen opzoekt, zoeken de dansers hun uiterste fysieke grenzen op. De dansers worden live begeleid door de bijzondere stem van zangeres en actrice Joy Wielkens.

De Blues

De Blues kent vele variaties en gezichten. Vanuit de ‘deep South’ in de V.S. heeft het zich ontwikkeld tot een muziek- én dansvorm die ruimte gaf aan het uiten van gevoelens. Alleen door te dansen en te zingen konden de slaven op de katoenplantages de erbarmelijke omstandigheden waarin ze leefden, overleven. Kenmerkend voor alle stijlen en variaties waarin de Blues-dans zich heeft ontwikkeld, is de atletische en geaarde manier van bewegen: lichaamsdelen lijken los van elkaar te bewegen, ze isoleren zich en leiden een eigen leven. 

Danspublieksprijs 2014

Op 1 februari 2015 is bekend gemaakt dat de dansvoorstelling FADO de Danspublieksprijs 2014 heeft gewonnen. Uit een selectie van 65 voorstellingen heeft het publiek gestemd op FADO voor favoriete dansvoorstelling 2014. Tijdens de première van Crazy Blues zal deze worden uitgereikt.

Meer inspiratie