Foto Karen Scheffers

Welke dansopleiding past het best bij jou?

Wat voor danser wil je worden? Houd je van klassiek ballet of moderne dans? Van hiphop, show- of werelddans? En wil je op het podium schitteren of zie je een toekomst voor jezelf als dansmaker, dansdocent of danstherapeut? Wie ben jij en waar ligt je kracht? In onze special presenteren 20 dansopleidingen zich. Met elk hun eigen specialiteit en aandachtspunten. 

Kennisoverdracht, inspiratie, veiligheid en overtuigingskracht zijn belangrijke tools van de dansdocent van de toekomst. Zo bleek tijdens de LKCA-conferentie De kunst van… Toekomst creëren, waar Lenneke Gentle, Esther Nederpelt en Wilja van Os een workshop gaven. Maar van de studenten wordt ook een zekere mate van autonomie en interactie verwacht. Het is niet alleen meer willoos nadoen, studenten mogen de docent ook verrassen: Inspire me!

De dansopleidingen sluiten steeds meer aan bij het veranderende dansveld en de beroepspraktijk. Tijdens je opleiding leer je dan ook niet alleen dansen, maar ook allerlei andere skills. Zoals zelfvertrouwen, doorzettingsen inlevingsvermogen, samenwerken en dansondernemerschap. Om de dansopleiding te kunnen kiezen die het beste bij jou past, publiceren we hier onze special op Dansmagazine.nl.

Meer inspiratie