Maas TV

Wat kan er nog wel: online theater en workshops van het Maas Theater!

Onder het mom van ‘wat kan er nog wel’ heeft het Maas Theater een programma ontwikkeld voor kinderen, jongeren en ouders die thuis zitten en wel zin hebben in theater. Ze hebben in totaal 73 voorstellingen moeten annuleren, maar hebben op creatieve wijze nu alternatieven bedacht. Het Maas Theater heeft Maas TV ontwikkeld, een onlinekanaal op de website waarop je iedere dag een registratie kunt bekijken van een oude Maasvoorstelling. Daarnaast is het Maas Theater begonnen met Maas @ Home, met onder andere een workshop Schrijven voor theater, een cursus niets doen en een Sing-a-long in quarantaine. 

Maas @ Home : leer iets nieuws!

Weet je van alle gekheid ook niet meer wat je moet doen thuis? Met Maas @ Home kun je je tijd nuttig besteden en iets nieuws leren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus niets doen (maar eigenlijk groots dromen), een Sing-a-long in quarantaine, een ‘Applausworkshop’ (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een cursus schrijven voor theater? Ook kun je tutorials volgen waarin je een hele choreografie kunt aanleren. De warming-ups worden gedaan door acteurs en dansers van Maas. Met Maas @ Home worden er zelfs online Meet & Greets georganiseerd zodat je met jouw favoriete acteur kunt praten.

Maas TV : lekker kijken

Hoewel het theater is gesloten, kun je gelukkig nog wel naar voorstellingen kijken. Thuis, op de bank. Via Maas TV kun je registraties bekijken van oude Maasvoorstellingen. Elke dag komt er een nieuwe online. 

Voor kinderen

Een andere suggestie van Maas: prikkel de creativiteit van je kinderen. Dans heeft veel voordelen voor kinderen (link). Met al die zeeën van tijd kun je hun creativiteit nog meer uitdagen. Op www.steljevoor010.nl vind je tientallen inspirerende voorbeelden van kunstlessen, ontwikkeld voor het basisonderwijs door kunstenaars van Villa Zebra en podiumkunstenaars van Maas theater en dans. Zo zijn er lessen in theater en beeldende kunst.

Genoeg te doen dus! 

Maas TV

 

Meer inspiratie