Corona-maatregelen: theatervoorstellingen afgelast

Gisteren heeft de overheid dan toch echt drastischere maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. In het hele land krijgen mensen het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en evenementen met dan 100 mensen worden verboden. Dat betekent dat veel theatervoorstellingen niet door kunnen gaan. En dat heeft waarschijnlijk nogal wat financiële gevolgen.

Serieuze zorgen

Met de dag worden de gevolgen van het coronavirus groter. Waar mensen in Nederland eerst nog een beetje grappend deden over het virus, beginnen de zorgen nu toch wel serieus te worden. Steeds meer bedrijven beginnen voorzorgmaatregelen te nemen zoals thuiswerken en gisteren besloot de overheid meer landelijke maatregelen te nemen.

Financiële stress

Evenementen met meer dan 100 mensen, waar veel theatervoorstellingen ook toe behoren, worden door de overheid verboden. De één na de andere voorstelling wordt afgelast. De mensen die een kaartje hadden gekocht willen hun geld natuurlijk terug, maar dat betekent dat theatergezelschappen en theaters grote verliezen zullen lijden . Misschien dat er nog voorstellingen op een later moment zullen plaatsvinden, maar dit zal hoe dan ook geld kosten. Hoe dit zich verder af gaat wikkelen? Dat is nog even de vraag. Op dit moment zit er niets anders op dan afwachten hoe het Corona zich gaat ontwikkelen.

 

Meer inspiratie