JUCK, dansdocumentaire, vrouwendansgroep

Vrouwelijke dansgroep JUCK op International Short Film Festival

Zaterdagmiddag 14 april komen filmmakers, modellen, actrices, studenten, influencers, de lgbt community en vele andere vrouwen en mannen samen tijdens Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Dit naar aanleiding van de documentaire JUCK – winnaar Special Prize voor Beste Korte Film op de Berlinale -  over de gelijknamige vrouwelijke dansgroep.

JUCK gaat over het versterken van vrouwelijkheid en gender. Vanwege de vertoning van JUCK op Go Short zijn verschillende leden van de dansgroep aanwezig in Nederland.  Om 15:00u verplaatsen de leden van JUCK en de groep zich vanaf het Go Short festivalterrein naar het centrum voor een statement.

De vrouwelijke dansgroep JUCK op film

De 17-minuten durende film JUCK gaat over de vrouwelijke dansgroep JUCK die in 2013 naam maakte met een video die een hit werd. JUCK is Zweeds en betekent ‘stoot’. De performance laat ons anders naar het vrouwelijk lichaam kijken. JUCK onderzoekt en verruimt de begrippen van vrouwelijkheid en gender. De vrouwen breken met normen. Zowel met hun lichaam als met externe en interne benaderingen, houdt JUCK verband met de sociale machtsstructuren van de maatschappij.

JUCK onderdeel  filmblok When I Say Vagina…

JUCK startte in 2011 als dansgroep en sindsdien neemt de groep deel aan verschillende podia en claimt met veel succes openbare ruimtes en sociale contexten. Daarom wordt de dansdocumentaire vertoond in het filmblok When I Say Vagina… Een filmblok dat gaat over de vrouw, met shorts over het vrouwelijk lichaam. Films van vrouwelijke regisseurs en rollen zijn daarnaast in grote getalen op het festival aanwezig.

Alle korte films als JUCK snijden belangrijke thema’s aan. Go Short volgt die lijn als festival en van 11 tot en met 15 april 2018 worden de beste recente korte films van Europa vertoond. Ook worden de Go Short Awards uitgereikt. Sinds 2017 is Go Short de officiële gateway naar de Oscars. Jaarlijks komen zo'n 19.000 bezoekers naar het festival.

Ga voor meer informatie of tickets naar de website van Go Short. Geef je aanwezigheid voor Come JUCK with us aan via de eventpagina van Go Short.

Meer inspiratie