Cinedans, filmfestival, dans, winnaars, 2018

De winnende dansfilms van Cinedans 2018

Van 14 tot en met 18 maart vond de 15e editie van filmfestival Cinedans plaats. De winnaars van deze editie zijn Natalia Sardi met Vecinas (Beste Dansfilm van 2018) en Shantala Shivalingappa met Bhairava (Encouragment Award 2018).

De jury over Vecinas en Bhairava

"Beide dansfilms die we hebben gekozen, getuigen van een bijzondere integriteit en toewijding. Het zijn werken waarbij de cinematografische en choreografische elementen zodanig in elkaar grijpen dat het de kijker meeneemt naar een heel eigen wereld. Beide films blinken uit in hun kunde en vakmanschap en laten zien hoe performance, voorbij het theatrale, op een krachtige manier met het publiek kan communiceren." 

Prijzen Cinedans

Tijdens Cinedans, het internationale filmfestival voor de dansfilm, worden een aantal prestigieuze prijzen uitgereikt die in het leven zijn geroepen ter ondersteuning van de dansfilm als filmgenre en kunstvorm. De Cinedans Award voor de beste dansfilm, gewonnen door Sardi, is een geldbedrag van vijfduizend euro. De Encouragement Award, gewonnen door Shivalingappa, is een geldbedrag van duizend euro. Daarnaast zijn er ook publieksprijzen voor de beste dansfilm en de beste documentaire. Deze zijn gewonnen door Lali Ayguadé in samenwerking met Juanjo Giménez met Timecode en door Maia Elisabeth Sørense met Nothing Matters When We’re Dancing.

De winnaars worden opgenomen in het internationale tourprogramma: Cinedans on Tour '18. 

Meer inspiratie