cinedans, prijs, winnaar, natalia sardi, choreograaf, dansfilm

Natalia Sardi wint prijs voor beste dansfilm op Cinedans

Regisseur en choreograaf Natalia Sardi won met de dansfilm Vecinas op 18 maart 2018, de slotavond van Cinedans, de prijs voor beste dansfilm. Naast deze eervolle vermelding levert deze juryprijs een geldbedrag van vijfduizend euro op.

Natalia Sardi

De Argentijns, Braziliaanse Natalia Sardi is opgegroeid in Italië. Voor de liefde vertrok zij naar Brussel, België. Hier is Sardi actief als danser, choreograaf en zangeres en sinds 2009 actief als regisseur van zogenaamde short films. Voor deze creatieve korte films kijkt ze in de vertrouwde leefomgeving naar hiaten in de realiteit: op zoek naar iets groters en mooiers dan we ons voor kunnen stellen. Dit probeert zij vervolgens in beeld te vangen. De winnende dansfilm Vecinas (2015)  vertelt het verhaal van twee eenzame individuen, dichter bij elkaar gebracht door de wetten van magnetisme.

Cinedans

Deze vijftiende editie van Cinedans – Dance on Screen Festival vond plaats van 14 tot en met 18 maart in het EYE in Amsterdam. Op het festival staan dansfilms uit binnen- en buitenland centraal. De choreografieën in deze films zijn voornamelijk gemaakt voor camera. Daarnaast toont het festival dansdocumentaires, dit keer over grootheden uit de dans als Krisztina de Châtel, Jan Fabre en Benjamin Millepied. De volgende editie vindt volgend jaar plaats van 8 tot en met 10 maart.