Nieuws

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de danswereld? Ontdek hier het laatste nieuws over voorstellingen, dansers, choreografen en nog veel meer.

Janine Dijkmeijer uitvoerend directeur bij the New Zealand Dance Company
2 jun 2020

Janine Dijkmeijer, voorheen werkzaam bij NDT en Nationaal Ballet begint aan een nieuwe uitdaging in Nieuw Zeeland bij the New Zealand Dance Company

Foto: Danielle van den Berg
26 mei 2020

De minister van Engelshoven bracht op maandagochtend een werkbezoek aan het Maaspodium in Rotterdam waar ze een digitale theaterles bijwoonde.

Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter
21 mei 2020

Voormalig danser Jan Kooijman spreekt Igone de Jongh, Ed Wubbe, Floris Bosveld, Conny Janssen, Alida Dors en Lucia Marthas over dansen op 1,5 meter.

NDTV
15 mei 2020

In een nieuwe serie op NDTV van het Nederlands Dans Theater is een reeks interviews te zien met choreografen gelieerd aan NDT. Deze week: Jiří Kylián!

Foto: Phil Nijhuis
13 mei 2020

Dansondernemers zijn klaar om de 1,4 miljoen dansende Nederlanders weer te verwelkomen op de dansvloer. Van Engelshoven ontving het opgestelde protocol.

Dansvloer
12 mei 2020

Thuis dansen met een vloer als in de dansstudio! Een speciale aanbieding voor dansscholen.

Dit zijn de nieuwe maatregelen: wat betekent het voor de danssector?
7 mei 2020

Woensdagavond zijn een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd die betrekking hebben tot de danssector. Hoe zit het?

53 dansdocenten geven de dans door in deze video
7 mei 2020

Johannes Swarts verzamelde 53 dansers van 52 verschillende dansscholen door heel Nederland en nam samen met hen een kettingdans op!

6 mei 2020

Ondanks dat danslessen en voorstellingen niet doorgaan, zijn er gelukkig veel online alternatieven waardoor je toch met dans bezig kunt zijn!

Wat doen de dansers bij Introdans nu?
1 mei 2020

Wat doen de dansers bij Introdans nu? Door het coronavirus gaan de dansvoorstellingen niet door, maar de dansers zitten niet stil.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws