Introdans END OF SEASON thuis kijken

Vanuit huis genieten van Introdans? Dat kan dit weekend met END OF SEASON

De dansers van Introdans repeteerde de afgelopen maanden tijdens de lockdown thuis. Het gezelschap organiseerde online dansworkshops en een thuisbioscoop. Om het dansseizoen af te sluiten zal er vanuit het lege Stadstheater Arnhem een gevarieerde END OF SEASON worden gedanst die online bekeken kan worden. 


Wanneer?

Op donderdag 25, vrijdag 26 of zaterdag 27 juni om 20.15 kun je via de website gratis vanuit huis meekijken. 

Wat is er te zien?

Swingle Sisters – Alexander Ekman

Swingle Sisters is één van Ekmans eerdere werken. In deze choreografie zitten drie danseressen aan een rijdende tafel in een strak en aanstekelijk ritme hard op te hoesten. Hiermee liet hij al zijn talenten meteen zien: een goed gevoel voor humor en meesterlijke timing. 

The Hunt – Robert Battle

Dit is een stoer en dynamisch powerstuk voor mannelijke dansers waarin een oerdansritueel met een sterke hedendaagse ‘urban’ ondertoon wordt verbeeld. Op percussiemuziek van Les Tambours du Bronx gaan de mannen een krachtige strijd aan met hun fysieke grenzen en emotionele stamina. 

Blue Journey – David Middendorp

Blue Journey is in 2008 speciaal voor Introdans gemaakt. Met een bewerkte versie van deze chorografie haalde hij de halve finale van America’s Got Talent. In dit stuk wordt expressieve livedans met videoanimaties gecombineerd tot magische en poëtische beelden. 

Chairman Dances – Lucinda Childs

Chairman Dances, op een gelijknamige compositie van John Adams, werd al eerder door Introdans gedanst. De choreografie kan worden omschreven als een ruimtelijk dansfeest, waarin de dansers een spel aangaan met de swingende minimal music van Adam. Met repetitieve bewegingen wordt er een magisch, poëtisch effect gecreëerd. 

END OF SEASON is een combinatie van succesballetten, gesprekken en mooie beelden waarbij presentator Mart Grol je door het seizoen van Introdans zal nemen. 

 

Meer inspiratie