Muiderslot

Unieke dansvoorstelling in het Muiderslot in het kader van 'Pride'

Het Muiderslot is misschien wel het oudste podium van Nederland. Nog altijd zijn er regelmatig optredens van nieuwe makers. Op 29 mei 2022 treedt danseres Devika Chotoe op in het kader van de jaarlijkse Indian History Month in juni rond het thema ‘Pride’.

Inspiratie

Devika  heeft zich laten inspireren door het gebrek aan bronnen en materialen over de queer Hindoestaanse geschiedenis. De vraag die haar bezig houdt, is hoe we ons kunnen verbinden aan verloren en bewust uitgewiste geschiedenis. Door middel van geluid, woorden en beweging gebruikt ze haar lichaam om hier antwoorden op te geven. Tijdens haar optreden in Rijksmuseum Muiderslot neemt Devika je mee op een reis door verschillende (bewegings)talen, ritmes en gemoedstoestanden.

 


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips. 


 

Nieuwe dansontwikkeling

Devika woont in Amsterdam en studeert dit jaar af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. Ook is ze onderzoeksassisten bij If I Can't Dance I Don't Want To Be Part of Your Revolution (AMS). Naast haar artistieke inspanningen draagt ze bij aan stichtingen en organisaties die zich richten op de LGBTQIA+ gekleurde gemeenschappen in Nederland.

Gratis

Het optreden vindt plaats op zondag 29 mei om 14:00 uur en is gratis te bezoeken voor iedereen met een toegangskaartje voor het Muiderslot. Ga voor meer informatie naar de website

Meer inspiratie