encore dansfilm

Prima ballerina van Parijse Opera in hoofdrol nieuwe dansfilm Encore

Dansliefhebbers opgelet! De Franse filmregisseur Cédric Klapisch duikt voor zijn nieuwe film in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. Voor iedereen die van dansen houdt is dit een film om niet te missen.

 


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips. 


 

Het verhaal

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

encore dansfilm

Marion Barbeau

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor ENCORE van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

ENCORE is sinds 7 juli 2022 in Nederlandse bioscopen te zien. Wij mogen twee kaartjes weggeven! Stuur voor 30 juli een mailtje naar avanwifferen@virtumedia.nl en vertel ons waarom jij graag wilt winnen.

encore dansfilm

encore dansfilm

encore dansfilm

 

Meer inspiratie