Dans en het brein

Scapino en neuropsycholoog presenteren Dancing and the Brain

Scapino Ballet Rotterdam en neuropsycholoog Erik Scherder presenteren op 3 juni in Theater Rotterdam de voorstelling Dancing and the Brain. In een avond vol dans geeft Erik Scherder boeiende colleges over de indrukwekkende positieve effecten van dansen op het gezonde en aangedane brein. Met bijdragen van Conny Janssen Danst, Codarts Havo/Vwo voor Muziek en Dans, BlackBirds/Dalton Jansen, 1stMove/Annemarie Labinjo, en Scapino Ballet Rotterdam. Aan het slot van de avond wordt het publiek in de zaal uitgenodigd zelf mee te dansen.

Dans en het brein

Wat doet dans met het brein van kinderen en hoe belangrijk is dansen bij aandoeningen van het centraal zenuwstelsel? Op deze vragen en meer geeft neuropsycholoog en bewegingswetenschapper Erik Scherder antwoord in Dancing and the Brain, omlijst met live dansoptredens. Zo blijkt bijvoorbeeld dat dansen goed is voor cognitieve functies en een gunstig effect heeft op depressie en gevoelens van eenzaamheid. Dansen verbindt én versterkt de verbindingen in de hersenen. Door de unieke combinatie van bewegen en muziek, worden onze hersenen uitgedaagd met verrassende effecten als gevolg.

 


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips. 


 

Na een succesvolle eerste editie in 2020 i.s.m. Het Nationale Ballet, is het nu de eer aan Scapino Ballet om een Rotterdamse editie te organiseren in samenwerking met Rotterdamse collega dansgezelschappen en instellingen.

Erik Scherder

Erik Scherder is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Scherder doet veel onderzoek naar de invloed van beweging op het brein en deelt deze kennis met een groot publiek, o.a. via landelijke TV programma’s..

Meer inspiratie