Scapino Ballet liep subsidie mis maar krijgt steun over de grenzen

Scapino Ballet liep subsidie mis maar krijgt steun over de grenzen

De verbazing in de danswereld was groot toen het oudste dansgezelschap van Nederland geen subsidie kreeg toegekend in de basisinfrastructuur subsidies voor 2021-2024. Scapino Ballet liet het er niet bij zitten: de petitie om het gezelschap te redden is inmiddels meer dan 50.000 keer ondertekend en ze ontvangen steun uit heel Europa.


Steun over de grenzen

Scapino Ballet krijgt over de grenzen van ons land steun van collega’s. Dansgezelschappen uit heel Europa betuigen steun in een video die Scapino Ballet deelde op hun sociale media. Gezelschappen zoals Les Balletes de Monte-Carlo, Staatsoper Hannover, Compañía Nacional de Danza, Polish Dance Theatre en IT Dansa namen een video op. 

Reacties in Nederland

Oud-danser en presentator Jan Kooiman sprak zijn verbazing over het besluit uit: "Mevrouw Van Engelshoven, wees wijzer en gun het grote publiek Scapino Ballet Rotterdam." Ook andere Nederlandse dansgezelschappen spraken zich uit. Ted Brandsen van Het Nationale Ballet: “Scapino Ballet vervult een unieke en onmisbare positie in het Nederlandse danslandschap.” 

Willemijn Maas van Nederlands Dans Theater: “75 jaar artistiek baanbrekend, vaste waarde in de dansprogrammeringen van heel veel theaters en vooral ook in de harten van dansliefhebbers. Geen subsidie in 2021-2024 is een desinvestering in de Nederlandse dans.”

Jouw steun

Wil jij ook een steentje bijdragen en het Scapino Ballet Rotterdam helpen? Dat kan! De petitiestaat vanaf nu op de website met al ruim 50.000 handtekeningen. Ben jij daar straks een van?

Meer inspiratie