Stoel

Performances en rave party met DOX in het Centraal Museum

Op een paar donderdagen per jaar houdt het Centraal Museum de deur tot laat open om meer kunst, lokale creatievelingen en nieuwsgierig publiek te verwelkomen op een speciaal evenement: Centraal Laat. Tijdens deze avonden worden de tentoonstellingsruimtes gevuld met live muziek en optredens. Gasten worden uitgenodigd om mee te doen door middel van workshops en lezingen. Elke Centraal Laat is ontworpen in nauwe samenwerking met Utrechtse vaandeldragers en nieuwkomers en is gebaseerd op de onderwerpen van de huidige tentoonstelling om de gasten een nieuwe, verfrissende ervaring te bieden.

Stilzitten

Tijdens Stoel neemt stelling nodigt het Centraal Museum samen met DOX bezoekers uit om stil te staan bij de vele vormen en betekenissen van de stoel. Met de stoel als verbinder en maatschappelijke metafoor kun je je afvragen: wie krijgt er een plek aan tafel? Deze vraag staat centraal tijdens Centraal Laat op 26 oktober, gecureerd door DOX. Het gerenommeerde Utrechtse platform voor talentontwikkeling vertelt verhalen over inclusieve representatie en creatieve vormen van expressie. Ze programmeren een dynamische avond gevuld met dans, theater, workshops, performances en een rave party. Verwacht zitten, staan, bewegen, beschouwen en bewonderen tijdens deze interactieve en speelse avond.

DOX

DOX is de broedplaats voor talent in de podiumkunsten in Utrecht en daarbuiten. Ze creëren opvallende voorstellingen met een heldere boodschap voor jong publiek, te zien in theaters en op scholen en evenementen in heel Nederland. DOX is bovendien actief in maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Als smeltkroes van kennis, inspiratie en samenwerkingen is DOX gefocust op creatie en talentontwikkeling. Ervaren makers en jonge performers uit diverse culturen komen samen om hun weg te vinden naar alle hoeken van de culturele sector. Van DOX-producties tot aan eigen gezelschappen en initiatieven zoals Centraal Laat. Ontdek de veelzijdigheid van DOX op 26 oktober in het Centraal Museum.

Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

Stoel

Meer inspiratie